Vytlačiť
Kategória: Správy

Vedenie BKM Lučenec nezaháľa, len niekoľko desiatok hodín po konci sezóny sa pustil do prípravy na tú ďalšiu. „Novohradčanom“ sa podaril husársky kúsok, keď si aj na ďalší ročník poistili služby 22-ročného amerického rozohrávača DeAngela Isbyho.

Američan prišiel do Lučenca ako náhrada za Marka Vukoviča a tento ťah sa od začiatku ukázal ako výborný. Isby totiž priniesol nový vietor do hry tímu, čo sa odzrkadlilo aj na výsledkoch. Nováčik aktuálnej edície Slovenskej basketbalovej ligy postupne zdolal Levice, Prievidzu, Spišskú Novú Ves a Svit. Vo všetkých prípadoch mala na tom veľký podiel posledná posila družstva. Nebyť nevydarenej prvej polovice sezóny, tak by mohli „Novohradčania“ po vynikajúcom finiši pomýšľať aj na účasť v play off.

V 7 dueloch za Lučenec mal Isby priemerne na svojom konte 24,1 bodu, 7,3 doskoku, 2,0 asistencie 1,1 zisku. „Som šťastný, že som tu a môžem hrať. Prišiel som sem, aby som mohol hrať hru, ktorú milujem a dopomohol tímu k víťazstvám. Chcem si tu užiť strávený čas a zlepšiť sa,“ prezradil nám pri svojom príchode rozohrávač Lučenca.

Vedenie klubu tak urobilo v krátkom čase ďalší dôležitý krok pri skladaní tímu na novú sezónu. Okrem Isbyho pokračuje v pozícii hlavného trénera Tibor Jány.

Foto: Jozef Mikuš/mynovohrad.sme.sk