Vytlačiť
Kategória: Správy

Veľmi zaujímavý úlovok sa podarilo vedeniu MBK Rieker Com-Therm Komárno. Po ročnej prestávke si oblečie ich dres 26-ročný americký krídelník Miles Bowman.

Pre staronovú posilu bolo práve Komárno odrazovým mostíkom v jeho profesionálnej kariére. K „obuvníkom“ prišiel Bowman pred sezónou 2017/2018, takmer okamžite sa zaradil k najzaujímavejším legionárom súťaže. Svoje basketbalové kvality potvrdzoval aj číselne, keďže priemerne dosahoval na „double-double“. Inak povedané, v 44 stretnutiach si priemerne zapisoval do štatistík 13,9 bodu, 10,1 doskoku, 1,3 asistencie a 1,2 zisku. S Komárnom napokon získal bronz, po individuálnej stránke bol v zahraničnom All Star tíme základnej časti a zahral si aj v All Star zápase.

Po úspešnom štarte v Komárne prišla lákavá ponuka z belgickej najvyššej súťaže, kde sa upísal ambicióznemu klubu Hubo Limburg United. V jeho rozlete ho však zabrzdilo vážne zranenie, pre ktoré musel predčasne ukončiť sezónu. Teraz sa vracia na Slovensko, aby úspešne reštartoval svoju kariéru. „Vraciam sa hrať basketbal za Komárno v nasledujúcom ročníku. Ako isto viete, máme nejakú nedokončenú robotu. Rok dozadu sme prehrali v semifinále, keď som tu bol. Teraz sa vraciam späť a dúfam, že sa nám podarí získať titul. Teším sa na fanúšikov a už sa neviem dočkať toho, kedy budem v Komárne,“ uviedol Bowman vo videu na sociálnych sieťach.

Komárno tak oznámilo už tretieho člena súpisky pre nasledujúci ročník, okrem Bowmana bude hrať v bielo-červenom drese slovenské trio Lukáš Bolek, Filip Halmeš a Nenad Miloševič. Novým koučom tímu sa stal Srb Aleksandar Vržina.

Highlighty Milesa Bowmana z prvej sezóny v Komárne:

Foto: Vladimír Králik