• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Sezónu 2018/2019 zavŕšili handlovskí basketbalisti päťzápasovou štvrťfinálovou sériou proti Patriotom z Levíc, ktorí obhajovali majstrovský titul. Baníci v závere vlaňajšieho ročníka naladili s príchodom srbského kouča Branka Maksimoviča formu a najvyššia basketbalová liga bola takmer svedkom veľkého prekvapenia. Zeleno-čierni ukončili svoje ťaženie koncom mája, no priaznivcom handlovského basketbalu pripravili v závere sezóny pekné basketbalové predstavenie.

V aktuálnom období sa v útrobách handlovskej športovej haly pripravujú na nastávajúci ročník. Prvou zmenou, ktorá sa v Handlovej udiala, bol odchod športového riaditeľa Ivana Kartáča, ktorý po desiatich rokoch požiadal o uvoľnenie zo služieb klubu. Zmeny ale nastali aj v zložení správnej rady, ktorej členstvo zrušili Jozef Tonhauser a Imrich Weisz. Ich miesta zaujali Daniel Trangoš a Peter Kollár. Pozícia športového riaditeľa je doposiaľ neobsadená. „Po niekoľkých sedeniach sme sa na správnej rade rozhodli, že úlohy spadajúce do kompetencií športového riaditeľa rozdelíme medzi viacerých činovníkov klubu. Ja sa budem zaoberať zmluvami a skautingom hráčov, Peter Kollár bude mať na starosti technické záležitosti a prevádzku športovej haly a Pavel Procner sa bude okrem komentovania zápasov venovať médiám, komunikácií s verejnosťou a zabezpečovaním starostlivosti o rozhodcov. Všetci traja musíme vystupovať ako jeden muž a naša komunikácia musí byť efektívna,“ uviedol pre handlovský web novozvolený člen správnej rady Daniel Trangoš.

Ďalšou novinkou, ktorou sa hornonitriansky celok môže pochváliť je predĺženie zmluvy so srbským lodivodom Brankom Maksimovičom. Štyridsaťdvaročný búrlivák po prvý raz zavítal do Handlovej ešte v sezóne 2014/2015, keď na lavičke handlovských baníkov vystriedal Ľudovíta Smačka. S Handlovou sa prebojoval do semifinále vtedajšej extraligy. V súboji o bronz však Handlovčania podľahli bratislavskému Interu 1:2 na zápasy a obsadili konečné štvrté miesto. Do Handlovej sa vrátil po zápase 21. kola uplynulého ligového ročníka, kedy sa mu podarilo nakopnúť stratené sebavedomie svojich zverencov a úradujúcemu majstrovi skomplikovať cestu medzi elitnú osmičku.

Spolu s Brankom Maksimovičom sa na ďalšej spolupráci dohodli odchovanci Baníka, Adam Stehlík a Michal Dolník. Prvý menovaný je dvadsaťročný handlovský krídelník, ktorý disponuje najmä strelou spoza perimetra. Michal Dolník sa pod vedením trénera Maksimoviča dostával na palubovku pravidelne a s rastúcou minutážou sa jeho výkony výrazne zlepšili. Pod košom sa v novej sezóne predstaví aj Jakub Petráš, ktorý v handlovskom drese vlani debutoval. S hornonitrianskym celkom uzavrel dvojročnú zmluvu a aj v tej nastávajúcej by mal patriť k najväčším oporám svojho staro-nového tímu. Spolu s Petrášom na súpiske v Handlovej zotrval aj český krídelník Filip Halada, ktorý vynikajúco zapadol nie len do kádra, ale aj medzi fanúšikov.

Vedenie MBK má v súčasnosti v rokovaniach aj ďalších hráčov, ktorých mená by nepochybne potešili handlovskú basketbalovú verejnosť. Podľa slov prezidenta klubu Jána Spevára, komunikácia s týmito hráčmi je na dobrej ceste a akonáhle dôjde k podpisu ďalšej zmluvy, ihneď vás budeme prostredníctvom našej webovej stránky informovať.

Zdroj: mbkhandlova.eu

Foto: Lenka Molnárová