Vytlačiť
Kategória: Správy

Veľký prestup v rámci Hornej Nitry, Marek Jašš odchádza po siedmich rokoch z Prievidze do Handlovej.

Handlovčania iba nedávno začali skladať káder pred blížiacou sa sezónou 2019/2020 a po tom, ako sa hornonitrianskemu celku upísala dvojica Mrviš, Jankovič, „baníci“ ohlásili ďalšie meno, ktoré posilní krídelný priestor. Do Handlovej prichádza 194 centimetrov vysoký prievidzský odchovanec Marek Jašš. Jeho prestup z konkurenčnej Prievidze je jednou z najzaujímavejších noviniek v rámci SBL. „Do Handlovej prichádzam s rovnakými ambíciami ako pred každou sezónou. V handlovskej šatni sa stretáva dobrá partia a verím, že sa ešte pripoja mená, ktoré posilnia našu tímovú chémiu. Už teraz môžem skonštatovať, že máme kvalitu a šancu na dobrý výsledok," povedal po príchode Marek Jašš.

Dvadsaťdeväťročný slovenský reprezentant strávil väčšinu svojej doterajšej kariéry v susednej Prievidzi, kde pokračoval v stopách svojho otca Branka Jašša. Ten ukončil svoju aktívnu činnosť práve v drese handlovského "Baníka". V Handlovej odohral štyri sezóny, pričom ligový ročník 2001/2002 bol na profesionálnej úrovni jeho rozlúčkovým. „S otcom sa radím o každej svojej ponuke, no nikdy moje rozhodnutia neovplyvňuje a všetko je iba na mojich rozhodnutiach. Isté však je, že mi bude vždy fandiť v akomkoľvek ligovom drese," vysvetlil prievidzský odchovanec.

Marek Jašš obliekal prievidzský dres dlhých deväť sezón. Svoj debut v okresnom meste Hornej Nitry zaznamenal v sezóne 2008/2009 a s výnimkou dvoch sezón, zotrval v službách tohto tímu až po súčasnosť. V sezónach 2010/2011 a 2011/2012 si odskočil pod Zobor, kde sa dohodol na spolupráci s vtedajším nitrianskym Bemacom. S ním vybojoval striebro a bronz, ale aj víťazstvo v Slovenskom pohári. Čo sa týka hlavnej súťaže, prevažnú väčšinu svojich úspechov dosiahol v basketbalovom klube BC Prievidza. Tam sa mu podarilo získať jeden majstrovský a tri vicemajstrovské tituly a dva razy sa tešil z bronzového umiestnenia. Vo svojej zbierke má tak už osem medailí. „Predtým, ako som sa dohodol s handlovským Baníkom, som sa zamýšľal aj nad reakciou prievidzských fanúšikov, ktorí ma považujú za stabilnú súčasť prievidzského klubu. Musím povedať, že to z tohto pohľadu nebolo jednoduché, no zvíťazila rodina, ktorá je pre mňa v súčasnosti na prvom mieste," uzavrel Marek Jašš.

Zdroj: mbkhandlova.eu

Foto: Vladimír Králik