Vytlačiť
Kategória: Správy

„Žlto-zelení“ získali do svojho tímu druhú zahraničnú posilu. Na post krídla prichádza 22-ročný Američan Marty Hill.

Pre najnovšiu levickú akvizíciu bude Slovensko štartom do jeho profesionálnej kariéry. Hill začínal s americkým univerzitným basketbalom na škole Northeast Community College, po dvoch úspešných rokoch zamieril do Evansvillu. V predchádzajúcom ročníku odohral 196 cm vysoký krídelník 32 stretnutí, priemerne si v nich zapisoval 11,5 bodu (47,9% za dva body, 41,7% za tri body, 73,3% trestné hody), 3,9 doskoku, 1,6 asistencie a 1,2 zisku. "Ďakujem za príležitosť. Teším sa na prácu s chalanmi a dúfam, že nás čaká skvelá sezóna," prezradil Hill pri podpise kontraktu.

„Prichádza k nám hráč so zaujímavými parametrami. Veríme, že prinesie energiu, kvalitu a atletickosť. Verím, že bude využiteľný na viacerých pozíciách a že jeho všestrannosť nám pomôže, či už v útoku alebo v obrane,“ uviedol na jeho adresu tréner Patriotov Michal Madzin.

Hill je treťou novou tvárou v levickom družstve, spolu s Viktorom Juríčkom a Estóncom Mihkelom Kirvesom. Z predchádzajúceho ročníka zostávajú všetci slovenskí hráči – Patrik Adámik, Martin Bachan, Boris Bojanovský, Šimon Krajčovič, Milan Žiak a Samuel Volárik. Tím povedie z pozície hlavného trénera Michal Madzin.

Highlighty novej posily Levíc:

Zdroj: basketballevice.sk

Foto: gopurpleaces.com