• 1.

    LEV Levice
    21-7 49
  • 2.

    PDA Prievidza
    18-10 46
  • 3.

    SVT Svit
    18-11 47
  • 4.

    HAN Handlová
    16-11 43
  • 5.

    KMR Komárno
    16-12 44
  • 6.

    SNV Rytieri
    15-14 44
  • 7.

    INT Inter
    11-17 39
  • 8.

    LUC Lučenec
    9-20 38
  • 9.

    NIT Nitra
    3-25 31

Po zverejnení realizačných tímov na All-Star Game SBL 2019, prichádzajú teraz na rade súpisky družstiev. Tréner slovenského výberu Peter Jankovič si vytiahol do svojho tímu Michala Baťku a Jaroslava Musila, jeho náprotivok Aramis Naglič si vybral z vlastných radov Kenneyho Funderburka a Lee Skinnera.

Kouč Lučenca si z vlastného tímu vybral pochopiteľne člena základnej päťky Jaroslava Musila. Reprezentačný krídelník pokračuje vo svojom hernom progrese, aj jeho zásluhou je BKM aktuálne na treťom mieste tabuľky. Musil má nakročené z individuálneho pohľadu k najlepšiemu ročníku v SBL, momentálne má priemer 8,9 bodu, 2,1 doskoku, 1,3 asistencie a 1,4 zisku na zápas. „Jarovi veľmi pomohla cez leto pozvánka do reprezentácie. Tam ukázal, že s ním treba rátať a dobrú formu si priniesol aj do klubu. Je veľmi pracovitý, agresívny v obrane a slušný strelec z diaľky. Úlohy, ktoré dostáva v klube, sa snaží realizovať aj na ihrisku a preto sa z neho vykryštalizoval jeden z lídrov tímu, aj keď sa to od neho očakávalo,“ uviedol na jeho adresu Jankovič.

Od úradujúceho majstra pripadla voľba na skúseného 32-ročného pivota Michala Baťku. Hráč Interu Bratislava dokazuje nielen v lige, ale aj v pohárovej Európe, že patrí k slovenskej podkošovej špičke. V lige si drží priemer približne 10 bodov a 5 doskokov na zápase, v Európskom pohári FIBA sú jeho čísla dokonca ešte o čosi vyššie. „Michal dlhodobo preukazuje svoju kvalitu a myslím si, že aj v tejto sezóne dáva Interu to, čo od neho potrebujú - vyrovnané výkony nielen v SBL. Dokazuje, že sa vie presadiť aj v európskych pohároch. Mišova obrovská výhoda je, že vie vystreliť za tri body, čo je v dnešnom basketbale veľmi potrebné,“ myslí si Jankovič.

hlavni treneri asg

Kormidelník Interu si zo svojho nabitého kádra vybral dve mená. Americký krídelník Kenney Funderburk potvrdzuje, prečo patril v predchádzajúcom ročníku k najlepším legionárom macedónskej ligy. Svoje kvality preukazuje aj v SBL-ke, priemerne má na svojom konte viac 10 bodov, 5 doskokov a 4 asistencie na zápas. Ešte lepšie výkony predvádza v Európskom pohári FIBA.

Meno Lee Skinnera asi nie je potrebné slovenským basketbalovým priaznivcom špeciálne predstavovať, druhú sezónu patrí americký pivot k najlepším hráčom celej ligy. Člen „žlto-čiernych“ patrí k ligovým lídrom, priemerne máva na svojom konte takmer 18 bodov, 6 doskokov a 3 asistencie. Kapitán Interu sa nestratil ani v pohárovej Európe, kde tiež patrí k najdôležitejším hráčom svojho tímu. „Zaslúžia si to svojimi výkonmi doteraz i svojou profesionálnou prácou. Na svojich postoch patria medzi najlepších hráčov ligy,“ povedal na adresu oboch hráčov tréner Aramis Naglič.

Vstupenky na podujatie si môžete zakúpiť už teraz cez ticketportal.sk.

Foto: Lukáš Droppan