• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Vedenie Levických Patriotov získalo do svojich radov mimoriadne cennú posilu. Po dvojročnej odmlke sa vracia do známeho prostredia levický odchovanec a bývalý reprezentant Slovenska Martin Sýkora.

Levickým Patriotom patrí momentálne štvrtá pozícia v tabuľke, ale vedenie klubu už dlhšiu dobu sondovalo možnosti doplnenia kádru, hlavne kvôli nedostatku kvalitných slovenských hráčov. Po odchode Momcila Latinoviča sa obzerali po viacerých menách, ale nakoniec sa im podarilo uloviť osvedčeného a skúseného bývalého reprezentačného krídelníka Martina Sýkoru. „Syky“ sa tak po dvoch sezónach strávených v českom Kolíne vracia späť domov, do prostredia v ktorom basketbalovo vyrastal a taktiež zažil účinkovanie v Mattoni NBL. Levický odchovanec bol v tejto sezóne bez klubu, ale individuálne sa už dlhšiu dobu pripravoval v Pardubiciach a medzi sviatkami absolvoval niekoľko tréningov v Leviciach. „Už dlhšiu dobu sme avizovali, že hľadáme do tímu skúsenejšieho slovenského hráča. Preto sme radi, že sa nám podarilo dotiahnuť dohodu so "Sykym". Pozná prostredie, je to Levičan a myslíme si, že nám v náročnom závere sezóny môže svojimi skúsenosťami pomôcť,“ povedal na margo novej posily manažér Levíc Ladislav Garaj.

Pre Sýkoru to bude druhý comeback do levického tímu, prvý zažil ešte v sezóne 2011/12, kedy sa pripojil k bojom v českej a slovenskej lige. Jeho meno je posledné sezóny späté hlavne s českou ligou, keď okrem Kolína pôsobil vo Svitavách a Pardubiciach. Skúsený 35-ročný krídelník má taktiež na konte 23 štartov za reprezentáciu Slovenska. Pre vedenie Levíc nejde o žiadnu mačku vo vreci, aj napriek svojmu pokročilému veku patrí Sýkora k nenápadným hráčom, ktorý sa prezentuje vynikajúcou obranou a skvelou rukou za tri body. V minulej sezóne si priemerne v drese Kolíne zapisoval 2.8 bodu a 2.0 doskoku počas 10 minút na palubovke. K svojmu návratu do Levíc sa Martin Sýkora vyjadril takto: „Počas vianočných sviatkov som bol doma v Leviciach. Zavolal mi prezident klubu pán Hazucha, stretli sme sa a bavili sme sa o možnosti môjho účinkovania v drese Levíc. Absolvoval som pár tréningov s tímom a následne sme sa dohodli na spolupráci do konca sezóny. Pripravoval som sa doteraz individuálne, udržoval som sa basketbalovo aj kondične a čakal na ponuku. Cítim sa dobre a verím, že po pár tréningoch sa dostanem aj do hernej pohody a zoznámim sa viac s družstvom. Som tu ešte krátko na to, aby som hodnotil kolektív. Myslím si však, že je tu dobrá partia, chalanom sa herne darí a verím, že aj ja tímu svojou mierou pomôžem k tomu, aby bola táto sezóna pre Levice úspešná.“

Highlighty Martina Sýkoru z posledného levického pôsobenia:

FOTO: MÁRIO BOČÁK A JÁN CSILLAG