• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Pred záverečným stretnutím A-skupiny Alpsko-jadranského pohára majú Levickí Patrioti všetko vo svojich rukách. Výsledok stretnutia proti rakúskemu UBSC Raiffeisen Graz rozhodne o ich účasti, respektíve neúčasti v ďalšej fáze súťaže.

BK Levickí Patroti - UBSC Raiffeisen Graz (Rak.)

Športová hala, utorok 18. decembra o 18.00 h - štatistický prenos a video prenos 

Delegácia rozhodcov: Martin Margala, Roman Lamoš, Martin Hudec

Aktuálne informácie: Rozhodujúci test v Alpsko-jadranskom pohári. Zverencom trénera Tea Hojča sa podarilo preskočiť prvú skúšku, teraz je pred nimi druhá. Len víťazstvo nad Grazom im totiž zaručí postup z druhého miesta z ťažkej A-skupiny Alpsko-jadranského pohára. Rakúsky celok však aj napriek doterajšej bilancii (0 víťazstiev a 5 prehier) nebude ľahkým sústom, o čom sa slovenský zástupca mohol presvedčiť už v prvej vzájomnej konfrontácii. V Grazi zvíťazil až vďaka dobrej koncovke 81:76. Levickí Patrioti by však radi išli sviatkovať s víťaznými pocitmi, v lige totiž udržali druhé miesto po triumfe 84:76 nad Žilinou a stále tak v domácom prostredí nenašli premožiteľa. Prípadna výhra nad Grazom by už bola domácim víťazstvom č. 11 v tejto sezóne. Graz podľa papierových očakávaní nezasiahol do súboja o postup v náročnej A-skupine, ale vo viacerých dueloch naznačil svoj potenciál. Zverenci trénera Miloša Šporara však takmer vždy doplácali na neskúsenosť, respektíve zlé koncovky, ktoré ich napokon stáli víťazstvo. V domácej súťaži im patrí aktuálne ôsma pozícia s bilanciou troch víťazstiev a 8 prehier. Počas víkendu takmer zaskočili Klosterneuburg Dukes, ale napokon prehrali v domácom prostredí najtesnejším možným rozdielom 70:71 po predĺžení. V družstve prišlo nedávno k rošáde na poste rozohrávača, jeden z najlepších hráčov celej rakúskej súťaže Jonathan Hudson zamieril za lukratívnejšou ponukou do fínskeho BC Nokia. Na jeho miesto prišla staronová tvár Američan Nicklaus Turner, ktorá bude opätovne debutovať práve proti Leviciam. 

Motívy zápasu: Čo iné ako postup do vyraďovacej fázy. Levice potrebujú akékoľvek víťazstvo, aby prešli z druhého miesta do play off. Tam na nich čaká jeden z trojice USK Praha, Hopsi Polzela a KK Vrijedosnice Osijek. 

Povedali pred zápasom:

Teo Hojč, tréner Levíc: "Všetko je v našich rukách. Ak chceme postúpiť do štvrťfinále medzinárodnej súťaže, tak musíme vyhrať domáce stretnutie proti Grazu. Ak by sme boli všetci zdraví, tak by som si bol istý, že sme oveľa lepším tímom a vyhráme. Bude to však náročnejšie, s ohľadom na zranenia a sobotňajší ťažký zápas proti Žiline, ale ideme do toho samozrejme s cieľom triumfovať. Chceme ísť do štvrťfinále, reprezentovať Levice a Slovensko v medzinárodnom basketbale. V Alpsko-jadranskom poháre chceme ísť čo najďalej."

Miloš Šporar, tréner Grazu: "Budeme sa snažiť v Leviciach o to, aby sme nadviazali na naše dobre zápasy v Alpsko-jadranskom pohári."

Foto: Lukáš Droppan