Vytlačiť
Kategória: Európske súťaže

Zverenci trénera Miljana Čuroviča pokračujú účinkovaním v Európskom pohári FIBA. Opäť ich čaká súboj na palubovke hostí, tentoraz bude ich súperom úradujúci bulharský šampión Lukoil Academic Sofia. 

Lukoil Academic Sofia (Bulharsko) - BC Prievidza

Armeets aréna, streda 2. novembra o 17.00 - štatistický prenos, priamy prenos - Youtube

 

Pohľad do kuchyne:

Sofia: Lukoil Academic Sofia je najdominantnejším basketbalovým celkom Bulharska. Svedčí o tom aj fakt, že za posledných 14 rokov získali majstrovský titul v trinástich prípadoch (v sezóne 2013/2014 skončili na druhom mieste). Tím vedený trénerom Tonim Dechevom má bohaté skúsenosti aj na medzinárodnej scéne, v predchádzajúcom ročníku Európskeho pohára FIBA prešiel do druhej fázy. Podobné ambície má Sofia aj v aktuálnej sezóne, zatiaľ zvíťazila vo všetkých súťažných stretnutiach a v F-skupine je lídrom. Nad Steauou Bukurešť zvíťazili minulú stredu 80:76, v lige zdolali Cherno More Ticha 87:74. Káder je prešpikovaný hráčmi s medzinárodnými skúsenosťami - Steve Zack hral Baltickú ligu, Saša Zagorač reprezentoval Slovinsko, Maxim Kornijenko hral vo farbách Ukrajiny na majstrovstvách Európy 2015, Bozhidar Avramov reprezentoval Taliansko. V družstve Academicu je tiež sústredené gro bulharskej reprezentácie - Asen Velikov, Pavlin Ivanov, Kris Minkov, Hristo Zahariev. 

Prievidza: Prievidžania mali počas týždňa len jeden zápas, v prvom z troch vonkajších súbojov Európskeho pohára FIBA prehrali s izraelským Bnei Hnerzliya 67:91. Slovenskému šampiónu absolútne nevyšiel vstup do zápasu, čo sa následne odrazilo aj na ďalšom priebehu stretnutia.

 

Kto proti komu: Sofia má vo svoje základnej zostave dva dôležité články, rozohrávača Dannyho Gibsona a jeho podkošového krajana Stevea Zacka. Prievidza však má na svojej strane nemenej kvalitného Andreho Jonesa a Rastka Dramičanina.

 

Súboj základných zostáv: Zo štatistického pohľadu sa pozrieme na jednotlivých členov základnej päťky. V prehľade vychádzame z najčastejšej zostavy tímu v doterajších stretnutiach. Za menom a priezviskom hráča sú jeho priemery na zápas.

Lukoil Academic Sofia:

 

BC Prievidza:

 

Povedali pred zápasom:

Miljan Čurovič (tréner Prievidze): „Hráme pro asi najlepšiemu družstvu v skupine. Výbornú formu potvrdili výhrou na ihrisku Steaua Bukurešť. Je to tím plný skúsených hráčov, ktorí trestajú aj najmenšie zaváhania. My sa najskôr musíme mentálne pripraviť na tento zápase a nedovoliť si zopakovať zlý začiatok zápasu. Verím, že odohráme dobrý zápas a zdvihneme úroveň našej zohranosti a basketbalovej formy.“

Reger Dowell (hráč Prievidze): „Čaká nás dlhá cesta do Bulharska, ale tešíme sa na ďalšiu šancu medzinárodnej konfrontácie. Každý zápas je novou možnosťou dokázať samým sebe, že sme úradujúci šampión Slovenska a reprezentujeme najlepších fanúšikov, ktorí sú v Prievidzi. Vieme, že stredajší vonkajší zápas nebude ľahký, ale ako tím veríme nášmu tímu. Ak budeme hrať celých 40 minút, dodržiavať naše predzápasové pokyny, tak môžeme byť úspešní.“

Foto: Fiba.com