• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Krátku ligovú prestávku vyplnia Levickí Patrioti odvetným semifinálovým duelom v rámci Alpsko-jadranského pohára. Na palubovku chorvátskeho Škrljeva cestujú so 6-bodovým náskokom. Bude to stačiť na to, aby si slovenský zástupca opäť po roku zopakoval účinkovanie vo finále nadnárodnej súťaže?

KK Adra Oil Škrljevo (Chor.) - BK Levickí Patrioti

Sportska Dvorana Mavrinci, streda 13. marca o 19.00 h - štatistický prenos a video prenos

Aktuálne informácie: Chorvátsky celok síce odchádzal z Levíc s prehrou o šesť bodov (76:82), ale pred odvetou je určite spokojný s východiskovou pozíciou. Dobrú fazónu potvrdil navyše v nedeľu doobeda, keď triumfoval v rámci 16. kola Premijer ligy na palubovke Hermes Analitica 99:96. V zápase už bola k dispozícii aj dvojica Achraf Yacoubou a Josip Barnjak, ktorá v úvodnom semifinálovom zápase absentovala. Spolu zaznamenala 21 bodov a vďaka cennej výhre poskočilo Škrljevo na 9. miesto v rámci 12-členného pelotónu. 

Patrioti si poradili s náročným programom v rámci predchádzajúceho týždňa na jednotku, po výhre nad Škrljevom prišli víťazstvá nad Komárnom (81:78) a tiež Svitom (94:85). To prvé bolo dôležité z pohľadu tradičného regionálneho derby, to druhé bolo priamym súbojom o druhú priečku v tabuľke. Aj keď hra "žlto-zelených" má ešte ďaleko od optima, tak tri výhry v priebehu piatich dní môžu byť veľmi dôležitou vzpruhou pre družinu okolo trénera Tea Hojča. Vo všetkých troch vyššie spomenutých dueloch už totiž úradujúci majster a víťaz Slovenského pohára naznačil svoj útočný potenciál. Vidina unikátneho triple (ligový titul, Slovenský pohár a Alpsko-jadranský pohár) môže byť tiež významným hnacím motorom v najbližších týždňoch. 

Motívy zápasu: Matematika hovorí jasnou rečou, Levice vstupujú do zápasu so šesťbodovým náskokom. Akákoľvek výhra, respektíve prehra o maximálne päť bodov ich posúva do finále. Škrljevo však už v prvom zápase naznačilo, že to vôbec nebude jednoduchá úloha. Patrioti sa totiž ťažko vyrovnávali s ich tvrdosťou a podkošovou hrou. Čo bude rozhodujúce v odvete? Podarí sa slovenskému zástupcovi opäť dostať do finále tejto súťaže?

Povedali pred zápasom:

Teo Hojč, tréner Levíc: "Očakávame náročný zápas proti veľmi dobrému súperovi, ktorý už ukázal svoju kvalitu v prvom zápase v Leviciach. Mali sme na dosah výraznejší náskok, ale ku koncu zápasu sme nehrali dobre, preto ideme do odvety so 6-bodovým náskokom, čo nie je veľmi veľa. Aj tak je našim cieľom odohrať dobrý zápas, hlavne sa adaptovať špecifickej obrane súpera, ktorá je často na hranici faulu. Chceme sa sústrediť na našu hru, ktorá postupne prebieha procesom. Určite urobíme všetko pre to, aby sme sa dostali do štvrtého finále po sebe. Viem, že nemôžeme počítať s podporou našich priaznivcov, pre veľkú vzdialenosť, no chcel by som ich požiadať, aby nám držali palce a pozerali nás cez video prenos. Verím, že všetci budeme pripravení nastúpiť. Máme drobné zranenia, ale budeme potrebovať od každého pomoc."

Foto: Lukáš Droppan