• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Otvorenú a rovnocennú partiu sa snažili hrať basketbalisti Interu Bratislava s portugalskou Benficou Lisabon v rámci A-skupiny Európskeho pohára FIBA. Podobne ako pred týždňom v Leidene, aj tentoraz prišiel jeden slabší herný úsek, z ktorého skúsenejší súper naplno ťažil. Zverenci trénera Aramisa Nagliča napokon uhrali prijateľnú prehru o deväť bodov - 68:77.

„Žlto-čierni“ mali proti lídrovi skupiny parádny rozjazd, v piatej minúte vyhrávali 13:2 a vo vedení sa držali po väčšinu prvého polčasu. Hrali s veľkou energiou na oboch stranách palubovky a dlho nepustili Benficu ku svojej hre.

„Podľa mňa sme 20 minút zápasu odohrali dobre, mám na mysli prvú a štvrtú štvrtinu. Druhú a tretiu sme nehrali fyzicky, Benfica začala hrať oveľa tvrdšie a my sme na to nevedeli odpovedať. Na začiatku sme hrali tak, ako sme sa aj dohodli, tvrdo v obrane a v útoku rozumne. Vždy sme hľadali najlepšie riešenie. Potom sme však prestali hrať tak, ako sme hrali na začiatku. Súper to všetko potrestal. Benfica je veľmi dobrý a skúsený tím, ktorý vie potrestať každú chybu,“ vrátil sa k zápasu rozohrávač Interu Goran Bulatovič.

Zápas sa lámal v koncovke prvého polčasu, keď portugalský celok zaznamenal 14 bodov v rade. Inter v tejto fáze urobil viacero chýb, čo skúsenejší súper tvrdo vytrestal. Po polčasovej prestávke ešte držali s domácimi krok, ale to už bol súper v ofenzíve rozbehnutý.

„Na začiatku sme všetko trafili a predsa len, bola to prvá štvrtina. Potom sme začali kopiť viac chýb a taktiku prebrali do rúk domáci hráči. Keby sme neurobili zopár zlých rozhodnutí v útoku a v obrane, tak to mohlo vyzerať inak. Som veľmi rád, že sme to stiahli, pretože v tretej štvrtine to vôbec s nami nevyzeralo dobre,“ uviedol hosťujúci pivot Michal Baťka.

navratka lisabon 3

Inter prehrával v závere tretej štvrtiny už o 22 bodov, ale stretnutie napokon dokázal zdramatizovať. Po prestriedaní sa v záverečnej 10-minútovke pustil do stíhacej jazdy, v jednej chvíli bol rozdiel iba sedembodový. Lenže Benfica v správnej chvíli zabrala a koncovku si už bezpečne postrážila.

„Vyzeralo to, že po tretej štvrtine prehráme aj väčším rozdielom, ale opäť sme začali hrať tak, ako vieme - agresívnejšie v obrane, potom sa nám aj v útoku začalo dariť. Škoda, že sme to nemohli otočiť, ale stále si myslím, že sme neodohrali zlý zápas,“ zamyslel sa Bulatovič.

navratka lisabon 2

Konečný rezultát o deväť bodov je pre slovenského zástupcu prijateľný, aj vzhľadom na vývoj skupiny. Benfica je aktuálne jasným suverénom a miestenka do ďalšej fázy by jej už nemala ujsť. Zostávajúce tri tímy však majú zhodnú bilanciu - jedno víťazstvo a dve prehry. O to dôležitejší bude už najbližší duel zverencov trénera Aramisa Nagliča, v utorok 12. novembra sa predstavia na palubovke maďarského Pécsu.

„V skupine je stále všetko otvorené. Teraz bude veľmi dôležitý zápas v Pécsi. Ak sa nám tam podarí vyhrať, tak potom máme dva zápasy doma a všetko bude záležať od nás,“ uzatvoril Bulatovič.

Foto: Fiba.basketball