Vytlačiť
Kategória: Európske súťaže

Aj do tretice čaká slovenského zástupcu v Helios Alpsko-jadranskom pohári česko-slovenská konfrontácia. Súperom Levických Patriotov v D-skupine budú basketbalisti SLUNETY Ústí nad Labem.

SLUNETA Ústí nad Labem (ČR) - BK Levickí Patrioti

Sportcentrum SLUNETA, streda 25. októbra o 18.00 - štatistický prenos, priamy prenos: Tvcom.cz

Čo je potrebné vedieť: Zástupca českej Kooperativa NBL patrí k príjemným prekvapeniam aktuálneho ročníka najvyššej súťaže. Vhodne zvolené zahraničné posily dopĺňa mix skúsených a talentovaných českých basketbalistov. Pod vedením trénera Antonína Pištěckého majú zatiaľ v lige bilanciu troch víťazstiev (Brno, Kolín a Lions) a dvoch prehier (Pardubice a Olomoucko). Dobre rozbehnuté to majú tiež v Alpsko-jadranskom pohári (AAC), kde deklasovali rakúsky Graz 93:44. Ešte o čosi lepšie sú na tom zverenci trénera Tea Hojča, v Eurovia SBL ťahajú šnúru štyroch výhier za sebou (naposledy 100:74 proti Spišskej Novej Vsi). V AAC sú zatiaľ bez prehry, prípadný triumf na českej pôjde by im tak mohol zaistiť už takmer istú miestenku vo vyraďovacích bojoch.

Kto proti komu: Káder Ústí nad Labem sa opiera o tri opory, ktoré pravidelne majú dvojciferný počet bodov v zápasoch. Opory sú hlavne na poste rozohrávača, kde operuje Američan Donald Robinson a jeho dobre známy krajan Evan Singletary, bývalý hráč Svitu. Pod košom ich dopĺňa domáci hráč Ladislav Pecka. Za levickú stranu ich môže vyzvať Milan Žiak, Miha Vašl alebo Žarko Djurič.

Čísla, čísla, čísla: Patrioti zaostávajú v úspešnosti streľby za dva body, naopak trojbodovú streľbu majú až o trinásť percent lepšiu ako Ústí. Český celok má vyšší počet doskokov, hrá o čosi disciplinovanejšie a v rámci strát má najnižšie číslo zo súťaže. Útočný potenciál majú oba tímy takmer totožný, obrana Levíc je však na tom oveľa lepšie, v priemere totiž dostáva o sedem bodov menej.  

Súboj základných zostáv: Zo štatistického pohľadu sa pozrieme na predpokladané základné päťky, v prehľade vychádzame z dostupných informácií. Za menom a priezviskom hráča sú jeho priemery na zápas v aktuálnej sezóne.

SLUNETA Ústí nad Labem:

 

BK Levickí Patrioti:

 

Povedali pred zápasom:

Teo Hojč, tréner Levíc: „Chceme pokračovať v zlepšovaní našej hry. Vždy žiadam od mojich hráčov, aby sa sústredili na našu hru a hrali najlepšie ako vedia. Hráme proti dobrému tímu, ktorý v tejto sezóne doma ešte neprehral. Ich hra je založená hlavne na dvoch legionároch - Evan Singletary a Donald Robinson, ale majú v tíme aj veľa dobrých českých hráčov, ktorí patria k najlepším v lige. Teším sa, že sa do tréningu po zranení zapojil už aj Martin Bachan a dúfam, že sa zapojí aj do hry. Uvedomujeme si, že to bude veľká výzva pre náš tím zvíťaziť v tomto zápase, my však urobíme všetko preto, aby sa to podarilo.“

Šimon Krajčovič, hráč Levíc: „Tešíme sa na ďalšiu medzinárodnú konfrontáciu. Do zápasu ideme s cieľom vyhrať, ale taktiež sa ďalej zlepšovať. Každým ďalším zápasom by sme mali hrať lepšie a lepšie. Ústí má kvalitný tím, my sa však musíme sústreďovať hlavne na náš výkon.”

Foto: Lukáš Droppan