Vytlačiť
Kategória: Európske súťaže

Prestávka od ligových zápasov je ideálnym priestorom na odohranie zápasov v Alpsko-jadranskom pohári. Basketbalisti BC Prievidze sa najskôr predstavia pred domácim publikom, kde privítajú slovinského zástupcu Zlatorog Laško. 

 

BC Prievidza - Zlatorog Laško (Slov.)

Niké aréna, utorok 21. novembra o 18.00 h - štatistický prenos, priamy prenos: Youtube

Delegácia rozhodcov: Zdenko Tomašovič, Marek Kúkelčík, Miroslav Matejčík

Čo je potrebné vedieť: Ligové voľno využijú počas týždňa basketbalisti Prievidze na to, aby odohrali dve stretnutia Helios Alpsko-jadranského pohára. Zatiaľ sú na čele A-skupiny s bilanciou jedného víťazstva a jednej prehry. Zverenci trénera Ryana Pannoneho môžu ísť do týchto súbojov pozitívne naladení, v tradičnom hornonitrianskom derby zvíťazili nad Handlovou hladko 101:70. Ich najbližší súper Zlatorog Laško však má od ideálnej fazóny ďaleko. V domácej súťaži sa herne aj výsledkovo trápi, zo šiestich odohraných zápasov zvíťazil len raz. Aktuálne ťahá sériu troch prehier v rade, v tabuľke slovinskej najvyššej súťaži je na poslednom mieste. V pohári však môžu zaknihovať druhé víťazstvo, v prvom vzájomnom meraní síl s Prievidzou zvíťazili doma 98:80.

Kto proti komu: Do Prievidze sa v drese Laška vrátia jej bývalí hráči Uroš Zadnik a Miloš Miljkovič. Ako sa im bude opätovne dariť v Niké aréne? 

Čísla, čísla, čísla: Už len pri tabuľkovom pohľade je jasné, že Prievidza má v porovnaní s Laškom herne navrch. V priemere dáva o desať bodov viac, ale z hľadiska defenzívy sú oba tímy vzácne vyrovnané.

Súboj základných zostáv: Zo štatistického pohľadu sa pozrieme na predpokladané základné päťky, v prehľade vychádzame z dostupných informácií. Za menom a priezviskom hráča sú jeho priemery na zápas v aktuálnej sezóne.

BC Prievidza:

 

Zlatorog Laško:

 

Povedali pred zápasom:

Ryan Pannone, tréner Prievidze: "Tento zápas bude pre nás dobrým testom. Niektorí hráči z hlavnej rotácie si totiž oddýchnu, priestor dostanú hráči z juniorky. Je to možnosť pre ostatných basketbalistov. Budeme experimentovať s niektorými konceptami, čím sa vlastne chceme lepšie pripraviť na domácu súťaž."

Jaytornah Wisseh, hráč Prievidze: "Je to pre nás veľmi dôležitý zápas, ktorý využijeme na to, aby sme sa zlepšili smerom k ďalším ligovým zápasom. V predchádzajúcom stretnutí som nehral spolu s Ryanom Martinom, preto sa tešíme, že si teraz zahráme."

Foto: Samuel Alexander Petráš