• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Na Levických Patriotov čaká možno kľúčový súboj v skupinovej fáze Alpsko-jadranského pohára. Proti maďarskému Egisu Körmend totiž budú bojovať o zachovanie nádeje na postup z A-skupiny.

BK Levickí Patrioti - Egis Körmend (Maď.)

Športová hala, utorok 11. decembra o 18.00 h - štatistický prenos a video prenos

Delegácia rozhodcov: Zdenko Tomašovič, Martin Margala, Ján Kurpaš

Aktuálne informácie: Pred vianočnými sviatkami sa pre úradujúceho majstra uzatvorí dianie v Alpsko-jadranskom pohári a už prvý z dvoch zápasov môže naznačiť, že akým spôsobom to bude. Duel s Körmendom totiž môže predĺžiť alebo ukončiť postupové nádeje. Prvá vzájomná konfrontácia vyznela lepšie pre zástupcu maďarského basketbalu, na svojej palubovke zvíťazil po takmer dokonalom streleckom večeri 106:81. V prospech Patriotov však hovorí fakt, že v tejto sezóne ešte doma v súťažnom stretnutí neprehrali. Okrem toho majú aj dobrú ligovú formu, čo potvrdili hlavne v stretnutiach o udržanie druhého miesta v tabuľke. Zverencom trénera Tea Hojča sa darilo aj vo víkendovej previerke, bez absentujúcej dvojice Lawrence Alexander a Boris Bojanovský si odnášali z palubovky Spišskej Novej Vsi cenné víťazstvo 84:78. Körmend má tiež dobrú formu v Alpsko-jadranskom pohári, ťahá totiž sériu troch víťazstiev za sebou. V tíme však prišlo na konci novembra k trénerskej zmene, Cyperčana Antonisa Konstantinidesa nahradil Nemec Matthias Zollner. V lige sú tiež na tom dobre, po deviatich kolách sú v tabuľke na druhom mieste so 7 víťazstvami a 2 prehrami. Miernou nevýhodou môže byť fakt, že hráči Egisu hrali od 24. novembra len dve stretnutia.

Motívy zápasu: Jednoznačne boj o druhú miestenku vo vyraďovacej fáze. Maďarský zástupca už má totiž svoje miesto isté, Levice však potrebujú zvíťaziť, ak si chcú zachovať nádej na postup. V prípade prehry by tohtoročný finalista ukončil svoju púť už v skupinovej fáze, čo by sa Leviciam stalo prvýkrát v histórii Alpsko-jadranského pohára. Výhra by znamenala istotu zotrvania v boji o účasť v play off, o všetkom by tak rozhodol záverečný domáci duel s Grazom.

Povedali pred zápasom:

Teo Hojč, tréner Levíc: "Körmend má veľmi silný tím. Museli by sme vydať zo seba to najlepšie, aj keby sme kompletní. Bez Alexandra, Bojanovského a možno Bachana to bude o to ťažšie, ale hráči z lavičky dostanú viac minút a pomôžu nám."

Matthias Zollner, tréner Körmendu: "Levice hrajú doma, čo je v Alpsko-jadranskom pohári vždy veľká výhda. Majú veľmi dobrý tím, patria k favoritom skupiny a proti Děčínu hrali výborný zápas. Chceme toto stretnutie vyhrať a natiahnuť víťaznú sériu na štyri stretnutia. V predchádzajúcich dňoch sme pracovali na rôznych malých detailoch. Snažím sa dať svojim hráčom svoju filozofiu, aby som ich mohol aj lepšie spoznať. Máme drobné zranenie, ale nie je to nič vážne. Všetko sa ukáže pred zápasom."

Foto: Lukáš Droppan