Vytlačiť
Kategória: Európske súťaže

Nabitý zápasový program Levických Patriotov pokračuje, po ligových povinnostiach ich čaká tentoraz Alpsko-jadranský pohár, v ktorom sa začína pre nich už semifinálová fáza. V prvom stretnutí sa predstavia pred svojimi fanúšikmi, súperom bude chorvátsky KK Adra Oil Škrljevo.

BK Levickí Patrioti - KK Adra Oil Škrljevo (Chor.)

Športová hala, pondelok 4. marca o 18.00 h - štatistický prenosvideo prenos 

Delegácia rozhodcov: Zdenko Tomašovič, Martin Margala, Tomáš Doušek

Aktuálne informácie: Jediný slovenský zástupca to aktuálne nemá vôbec jednoduché, v priebehu siedmich dní totiž odohrá až štyri stretnutia. Hneď to úvodné im vôbec nevyšlo podľa predstáv, keďže prehrali na palubovke nováčika z Lučenca 77:91. Aj napriek nečakanej strate bodov, však nie sú „žlto-zelení“ hlavami dole, práve naopak, čo najskôr sa chcú opätovne vrátiť na víťaznú vlnu. Pred svojimi fanúšikmi sa čerstvý víťaz Slovenského pohára navyše predstaví prvýkrát už aj s Vincentom Councilom a Nikolom Jeftičom.

Po úspešnom štvrťfinále s Osijekom, ich v rámci konfrontácie v Alpsko-jadranskom pohári čaká ďalší zástupca z chorvátskej najvyššej súťaže. KK Adra Oil Škrljevo patrilo v minulosti dlhú dobu do druhej ligy, postúpiť sa im podarilo až v sezóne 2014/2015. Najbližší súper Levíc sa už v aktuálnom ročníku na Slovensku predstavil, v rámci prípravy zavítal na dobre obsadený Baťov pohár do Svitu. Čo sa týka účinkovania v Premijer lige, tak v predchádzajúcej sezóne si Škrljevo zahralo vo štvrťfinále, kde prehralo s neskorším finalistom Cibonou Záhreb 1:2 na zápasy. Aktuálne to však na účasť v play off nevyzerá, v 12-člennom pelotóne patrí tímu až 10. pozícia s bilanciou 5 výhier a 10 prehier. V takmer čisto domácom kádri sa nachádzajú len traja legionári, podľa očakávania patrí k lídrom americké duo rozohrávač Ash Yacoubou a Brian Williams. Nielen levickým, ale aj ostatným priaznivcom je veľmi dobre známy Siniša Štemberger. Škrljevo sa naladilo na duel s Levicami správne, Alkar Šinj zdolalo jednoznačne 93:62.

Motívy zápasu: Motivácia na levickej strane je jasná, revanšovať sa svojim fanúšikom za nezdar v Lučenci. Opäť raz dokázať, kto má v konfrontácii slovenského a chorvátskeho basketbalu navrch a vytvoriť si do odvety čo najvyšší možný náskok. Pre trénera Tea Hojča by bolo zároveň ideálne pošetriť nejaké sily pred ligovými súbojmi s Komárnom a Svitom.

Povedali pred zápasom:

Teo Hojč, tréner Levíc: „Škrljevo je veľmi dobrým tímom. Len v dôsledku zranení a tesných prehier o pár bodov, im nepatrí v chorvátskej lige vyššia pozícia. Videl som ich stretnutie proti Alkaru, ktoré ľahko vyhrali. Sú veľmi dobrí, hrajú agresívny basketbal s vysokou intenzitou a dobre si v útoku vedia posúvať loptu. Dobre hrajú tiež tranzičný basketbal. Majú solídneho rozohrávača, ktorý bol backupom v Cibone Záhreb. Majú dvoch Američanov. Majú vysokých atletických hráčov, ktorí sú rýchli a vedia strieľať. Je to pre nás dobrá výzva, po sobotňajšom zápase nemáme moc času, preto bude náročné skoncentrovať sa a pripraviť sa. Sme v situácii, kedy sme v uplynulých dňoch tvrdo trénovali. To bol totiž jediný priestor, kedy sa dalo skutočne trénovať a zohrať sa s novými hráčmi. Teraz už bude šanca len prostredníctvom zápasov, keďže nás ich čaká dosť. Samozrejme, ľahšie je pripravovať tréningy, ale musíme ísť na to skrz stretnutia. Verím tomu, že to dokážeme. Chcel by som pozvať fanúšikov na zápas, aby nás prišli podporiť. Čakajú nás tri stretnutia v priebehu šiestich dní a my potrebujeme ich podporu.“

Foto: Lukáš Droppan