• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Basketbalisti Interu Bratislava sa v stredu 27. novembra o 18.00 h rozlúčia pred domácim publikom s účinkovaním v A-skupine Európskeho pohára FIBA. V derniére čaká zverencov trénera Aramisa Nagliča líder skupiny portugalská Benfica Lisabon.

Európsky pohár FIBA - A-skupina:

Inter Bratislava - Benfica Lisabon (Por.)

Eurovia aréna, streda 27. novembra o 18.00 - štatistický prenos a video prenos: RTVS 2 a Youtube

Pre slovenského zástupcu sa postupový sen rozplynul v predchádzajúcom domácom stretnutí, keď prehral s holandským Leidenom 78:88. „Žlto-čierni“ tak už nemôžu skončiť v skupine na horšom ako treťom mieste, na záver si môžu vylepšiť aspoň zápasovú bilanciu.

„Napriek tomu, že už sa nehrá o postup, tak hráči musia mať minimálne kvôli dvom veciam veľkú motiváciu. Prvou je predviesť sa v medzinárodnej konfrontácii a druhou snažiť sa ukázať akou formou v rámci nášho tímu disponujú. Nám sa v týchto dňoch príliš nedarí. Každý z hráčov sa musí cez to preniesť a snažiť sa vylepšiť svoj osobný prínos,“ prezradil pred zápasom tréner Interu Aramis Naglič.

Inter nemá práve ideálne výsledkové obdobie, opäť sa totiž nakopili zranenia a po prehre na pohárovej scéne, zaváhal aj v domácej súťaži. V SBL-ke podľahol Lučencu 73:87, Nagličovi v tomto stretnutí chýbalo duo Wes Alcegaire a Marek Kozlík, navyše sa počas priebehu zranil aj Goran Bulatovič.

31

„Do každého zápasu ideme s cieľom vyhrať ho. Motivácia je rovnaká ako keby išlo o postup. Pre tímovú chémiu je dôležitý každý zápas. Po dvoch prehrách za sebou sa pokúsime prerušiť túto sériu,“ vyhlásil rozohrávač Mário Ihring.

Benfica Lisabon je aktuálne na čele A-skupiny, pred záverečným kolom sa však musí mať na pozore. Ak sa chce vyhnúť ťažším súperom v druhej fáze súťaže, tak musí bezpodmienečne na Pasienkoch uspieť. Druhý tím v tabuľke, holandský Leiden, hrá totiž doma a stále pomýšľa na to, aby preskočil svojho rivala.

20

„Benfica Lisabon je najsilnejší tím v našej skupine. Chceme sa s európskou súťažou rozlúčiť víťazstvom. Je to trochu zložitejšie, lebo naša forma nie je ideálna, rovnako ani zdravotný stav tímu. Musíme sa snažiť využiť možnosť skúsiť sa dostať do lepšej pohody po zápase s kvalitným zahraničným protivníkom. Benfica nehrala v Európskom pohári FIBA na ihriskách súperov presvedčivo. Majú veľmi dobre vyskladaný káder. Je to fyzický, atletický tím. Majú veľa skúseností. My už nemusíme hrať pod tlakom. Môžeme vyskúšať ako sme na tom. Samozrejme sa pokúsime vyhrať,“ uzatvoril Naglič.

Foto: Vladimír Dorňák