• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Záverečne kolo Eurovia Slovenskej basketbalovej ligy sme uzatvorili dohrávkou Prievidze s Levicami. Kto si našiel miesto v našom výbere?

Osobnosť kola

Patrí k najlepším hráčom súťaže a opäť raz preukázal svoje kvality. Reč je o rozohrávačovi Prievidze Andre Jonesovi. V šlágri 19. kola proti Leviciam bol na neudržanie, súperovi nastrieľal 24 bodov, ku ktorým doplnil osem doskočených lôpt, tri asistencie a štyri zisky. Jeho herná efektivita sa zastavila na čísle 32, čo je najvyššia hodnota kola. Len o niečo horšie bol na tom pivot Svitu Anton Šoutvin. Izraelčan tradične vybehol do zápasu z lavičky, proti vicemajstrovi sa prezentoval 21 bodmi, 9 doskokmi a 3 asistenciami. V zápase Prievidze s Levicami sa na strane hostí v dobrom svetle prezentoval pivot Reginald Keely, autor 16 bodov, 8 doskokov, 3 asistencií a 2 blokov.

 

Slovenský hráč kola

Stabilnú formu a kvalitné výkony predvádza v posledných dueloch pivot Handlovej Peter Sedmák. Na dôležitom domácom víťazstve proti Nitre sa podieľal ako najlepší strelec svojho tímu 22 bodmi a okrem toho doskočil tri lopty. K hladkému víťazstvu Interu nad Lučencom prispel aj krídelník Martin Bílik. Slovenský reprezentant zaznamenal 13 bodov a 8 doskokov. Povestný "čierny peter" ostal na Spiši v rukách Karlovky, nepomohol k tomu ani rozohrávač Michal Kožár so 17 bodmi, 5 doskokmi, 3 asistenciami a 2 ziskmi. 

 

Šiesty hráč kola

Pri zápase Spišskej Novej Vsi so Karlovkou sa ešte pristavíme, prelomenie čakania na víťazstvo by nebolo možné bez príspevku skúseneho Vladimíra Hovaňáka. V zápase s Karlovkou sa postaral o 13 bodov a 4 doskoky. Skvelý výkon ukázal na Pasienkoch Aleksandar Vlahovič, autor 18 bodov, 2 doskokov, 8 asistencií a 2 asistencií. Pri rozohrávačoch ešte zostaneme, handlovský odchovanec Ondrej Haviar zaznamenal proti Nitre 15 bodov, 2 doskoky a 4 asistencie. 

 

Strelec kola

Až dvojica strelcov zaznamenala v 19. kole 24 bodov. K víťazstvu pomohol rozohrávač Prievidze Andre Jones, naopak komárňanský pivot Wayne Langston nepriniesol svojmu tímu dva body. 

 

Najlepšia zostava

Na post rozohrávača sme si vybrali Andreho Jonesa, na krídlách by sme zverili zodpovednosť do rúk Martinovi Bílikovi a Vladimírovi Hovaňákovi, pod košom by pracovala dvojica Reginald Keely a Anton Šoutvin.

Foto: Lukáš Droppan