• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Aj v 22. kole Slovenskej basketbalovej ligy sme sa dočkali viacerých tesných výsledkov, ktoré sa premietli do nášho tradičného výberu najlepších výkonov kola. Kto dal o sebe najviac vedieť?

 

Zahraničný hráč kola 

Dlhšiu dobu mal Djordje Tresač kolísavé výkony, ale vo veľmi dôležitom súboji proti Spišskej Novej Vsi zabral naplno. Krídelník Handlovej bol výraznou postavou svojho tímu, obrana súpera si s ním často nevedela rady. K tomu všetkému si pripísal aj vynikajúce čísla - 31 bodov, 7 doskokov, 4 asistencie, 5 ziskov a až 12 plusových faulov. To všetko mu vynieslo hodnotu užitočnosti 33. Ako bonus, jeho tím získal dva body do tabuľky. Nesklamal ani Tim Derksen, pri hladkej výhre nad Lučencom sa prezentoval 17 bodmi, 10 doskokmi a 5 asistenciami. Vysoký štandard si drží aj "Peak hráč mesiaca december" Nikola Gačeša. Pivot Levíc mal pri triumfe vo Svite na svojom konte 17 bodov, 9 doskokov a 4 asistencie. 

 

Slovenský hráč kola

Z pohľadu štatistík by sa dali nájsť jednotlivci s vyšším indexom užitočnosti, ale treba vziať do úvahy aj prínos a dôležitosť stretnutia. Preto padla voľba na rozohrávača Patriotov Milana Žiaka, ktorý bol jeden zo strojcov víťazného obratu pod Tatrami. Slovenskému reprezentantovi napokon svietilo v štatistikách 22 bodov a 3 doskočené lopty. Opäť raz komplexný výkon predviedol handlovský pivot Michal Čekovský, autor 16 bodov, 5 doskokov, 2 asistencií, 3 ziskov a 4 blokov. V drese Interu zaujal Michal Baťka, ale ani jeho 17 bodov a 5 doskokov nestačilo v konečnom dôsledku na výhru proti Komárnu.  

 

Šiesty hráč kola 

Veľký a pozitívny impulz "žlto-čiernym" prinášal v súboji s Komárnom Tomáš Mrviš. Krídelník Interu predvádzal výborné čítanie hry a obranu, ktorá sa premietla aj do jeho individuálnych čísel - 19 bodov a 7 doskokov. Spišiaci padli na Hornej Nitre, keď nestačili na Handlovú. V tomto meraní síl musela potiahnuť lavička, najviac sa z nej darilo Joeovi Roccovi, autorovi 12 bodov, 3 doskokov, 3 asistencií a 3 ziskov. Z prievidzského tímu sa prezentoval dobrým výkonom Marek Jašš, proti Lučencu dal 17 bodov, ku ktorým pridal po dva doskoky a asistencie. 

 

Strelec kola 

Jednoznačným streleckým lídrom 22. kola SBL bol handlovský krídelník Djordje Tresač, s 31 bodmi pokoril ako jediný 30-bodovú hranicu.

 

Ideálna päťka kola 

V ideálnej päťke 22. kola SBL majú dva kluby po dvoch zástupcov, konkrétne Levických Patriotov zastupuje Milan Žiak a Nikola Gačeša, Handlovú Djordje Tresač a Michal Čekovský. Päťku uzatvára hráč Prievidze Tim Derksen

Foto: Lukáš Droppan