• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Dohrávku Handlovej s Prievidzou sme uzavreli dvanáste kolo Eurovia Slovenskej basketbalovej ligy. Komu sa ušlo miesto v našom výbere?

Osobnosť kola

Konečne sa dočkali aj fanúšikovia Levických Patriotov, za dvanáste kolo sme si vybrali Jarvisa Summersa. Americký rozohrávač triumfoval so svojim tímom ako prvý na palubovke Iskry, Summers k tomu prispel 16 bodmi, 8 doskokmi a rovnakým počtom asistencií, čím sa jeho koeficient užitočnosti dostal na číslo 27. Na strane porazených zaujal jeho krajan Evan Singletary, autor 16 bodov, 5 doskokov, 7 asistencií a 5 ziskov. O niečo lepší výkon predviedol v Spišskej Novej Vsi Aleksa Šolevič, ale ani on nepomohol k vytúženému prelomeniu negatívnej série. Srbskému rozohrávačovi chýbal jediný doskok k "triple-double", no i jeho 15 bodov, 10 asistencií a 3 zisky si určite zaslúži veľký obdiv. 

 

Slovenský hráč kola

Bitku o prvé miesto v Košiciach muselo rozhodnúť predĺženie, viac skúseností ukázali hráči Interu na čele s Radoslavom Rančíkom. Najlepší ligový strelec zaznamenal v Angels aréne 25 bodov, 11 doskokov, 2 asistencie a dva zisky. Prekvapivo hladký triumf Karlovky nad Nitrou režíroval z rozohrávačského postu Dalibor Hlivák, súperovi nastrieľal 20 bodov, doskočil sedem lôpt a rovnaké číslo mal aj v počte asistencií. Hornonitrianske derby neprinieslo žiadne bodové hody, ale aj výkon Richarda Körnera priniesol dva body Prievidzi. Slovenský reprezentant prispel k tomu 13 bodmi, 6 doskokmi a 2 ziskmi. 

 

Šiesty hráč kola

Tradičné meno a tradičný zástupca nemôže v tejto kategórii chýbať. Hovoríme o košickom pivotovi a slovenskom reprezentantovi Michalovi Baťkovi. Proti Interu z toho bolo "double-double" za 10 bodov a 10 doskokov, ku ktorým pridal ešte päť blokov. Výborný výkon predviedol aj Marek Doležaj z Karlovky, v zápase s Nitrou zaznamenal 16 bodov, 7 doskokov a tri asistencie. Záverečným zástupcom v tejto kategórii je ďalší podkošový hráč, tentoraz v levických službách - Igor Josipovič. Na palubovke Svitu dal 11 bodov a doskočil päť lôpt

 

Strelec kola

V dvanástom kole zaznamenali najvyšší počet bodov dvaja hráči, po 25 bodov dal pivot Spišskej Novej Vsi Phil Henry a pivot Interu Radoslav Rančík.

 

Najlepšia zostava

Do nej by sme tentoraz zaradili Jarvisa Summersa z Levíc, Aleksu Šoleviča zo Spišskej Novej Vsi, Richarda Körnera z Prievidze, Michala Baťku z Košíc a Radoslava Rančíka z Interu.  

Foto: Lukáš Droppan