• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Pre niektorých sa tretím kolom štvrťfinálových zápasov HUSTE.tv Eurovia SBL play off skončila sezóna, iní si zase vynútili predĺženie ročníka minimálne do utorka. Kto sa akým spôsobom prezentoval v sobotňajších stretnutiach?

Osobnosť kola 

Levičania zabrali v tom najsprávnejšom momente, na svojej palubovke odvrátili predčasný koniec sezóny, keď zvíťazili nad Komárnom po predĺžení. Veľký podiel na tomto víťazstve mal pivot Žarko Djurič, svojou energiou a hrou sa postaral celkovo o 24 bodov, 8 doskokov, 2 asistencie, 2 zisky a 2 bloky. Na druhej strane zvádzal výborné súboje s Wayneom Langstonom, autorom 22 bodov, 13 doskokov a troch asistencií. Aj do tretice sa do tejto kategórie prebojoval pivot, lučenecký Jervon Pressley sa na Interi rozlúčil so sezónou 26 bodmi a 8 doskokmi.  

 

Slovenský hráč kola

Košičania získali v štvrťfinálovej sérii s Handlovou výhodu, keď v domácom prostredí dokázali nad týmto celkom triumfovať. V dobrej fazóne sa ukázal reprezentačný pivot Michal Baťka, do štatistík mu počas zápasu pribudlo 16 bodov, 10 doskokov a 2 bloky. Svitu sa nepodarilo vynútiť návrat série do Iskra arény, v Prievidzi na to nestačilo ani 10 bodov, 8 doskokov a 5 asistencií Pavla Lošonského. Naopak, z postupu sa mohol radovať úradujúci majster spolu s Richardom Körnerom. V zápase sa prezentoval 17 bodmi, 3 doskokmi a 5 asistenciami. 

 

Šiesty hráč kola

Lučenec bojoval na Pasienkoch zo všetkých síl o ďalší štvrťfinálový zápas, ale splniť tento cieľ sa im napokon nepodarilo. V dobrom svetle sa so sezónou rozlúčil rozohrávač Rashun Davis, autor 27 bodov, 5 doskokov, 2 asistencií a 3 ziskov. Na domácej strane v rovnakom zápase zaujal Tomáš Mrviš, za necelých 17 minút stihol dať 17 bodov, 3 doskoky a 2 asistencie. Darilo sa aj reprezentačnému pivotovi v službách Komárna Borisovi Bojanovskému, v zápase s Levicami zaznamenal 9 bodov, 9 doskokov, 2 asistencie, 3 zisky a rovnaký počet blokov. 

 

Strelec kola

V tretích štvrťfinálových zápasoch sa najviac strelecky zaskveli hráči Lučenca, 27 bodov zaznamenal Rashun Davis, o bod menej jeho tímový kolega Jervon Pressley.

 

Najlepšia zostava

Naposledy sa v tejto sezóne prepracoval do nášho výberu hráč MBK Lučenec, miesto si získal Rashun Davis. Za Prievidzu padla voľba na Omara Krayema a Igora Mariča, v levickom drese zaujal Žarko Djurič a z Komárna Wayne Langston

Foto: Lukáš Droppan