• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Piate semifinálové zápasy HUSTE.tv Eurovia SBL play off opäť priniesli viaceré zaujímavé výkony. Kto sa predviedol v dobrom svetle?

Osobnosť kola 

Basketbalisti Komárna potvrdzujú aj naďalej výbornú fazónu v play off stretnutiach. V Košiciach prelomili čakanie na víťazstvo u svojho súpera, hlavnou postavou tohto duelu bol slovinský rozohrávač Boban Tomič. Do štatistík mu pribudlo 20 bodov, 6 doskokov, 8 asistencií, pri čom ani raz nefauloval a pre tím získal až 7 faulov. Odpovedať sa mu snažil na domácej strane Stefan Matovič, ale ani jeho 18 bodov, 12 doskokov, 2 asistencie, 2 zisky a 2 bloky nestačili v konečnom meraní na triumf "býkov". Finálovú miestenku pre Inter režíroval v domácom prostredí z postu rozohrávača Aleksandar Vlahovič, autor 18 bodov, 5 doskokov, 2 asistencií a rovnakého počtu ziskov. 

 

Slovenský hráč kola

Dôležitú rolu v Angels aréne zohral slovenský reprezentant v službách Komárna Boris Bojanovský. Pivot "obuvníkov" vypomohol výraznou mierou ako lavičkový hráč. Za necelých 29 minút zaznamenal 12 bodov, 11 doskokov a až 5 blokov. V košickom drese zaujal Michal Baťka, v stretnutí si pripísal na svoje konto 13 bodov a 7 doskokov. Aj do tretice sa prebojoval do tejto kategórie pivot, tentoraz v "žlto-čiernom" drese. Radoslav Rančík dal v piatom semifinálovom stretnutí proti Prievidzi 11 bodov, doskočil päť lôpt, pridal tiež 6 asistencií a 2 zisky. 

 

Šiesty hráč kola

Svoje strelecké kariérne maximum v najvyššej súťaži dosiahol prievidzský rozohrávač Mário Ihring v záverečnom stretnutí svojho tímu v sezóne. Slovenský reprezentant dal za niečo vyše 32 minút 19 bodov, ktoré doplnil o dve asistencie a rovnaký počet získaných lôpt. Na strane Interu si s chuťou zahrali viacerí hráči. Tomáš Mrviš prispel k víťazstvu 15 bodmi a 3 doskokmi, jeho tímový kolega William Walker 13 bodmi a 7 doskočenými loptami. 

 

Strelec kola

Dvadsať bodov Bobana Tomiča stačilo na to, aby sa stal najlepším strelcom za piate semifinálové zápasy.

 

Najlepšia zostava

Dvojicu hráčov "vybavilo" do našej ideálnej päťky MBK Rieker COM-therm Komárno - Boban Tomič a Boris Bojanovský a BK Inter Bratislava - Aleksandar Vlahovič a Nemanja Barač. Zostavu by doplnil Stefan Matovič z Košíc. 

Foto: Lukáš Droppan