• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Ligová prestávka je už minulosťou, čo znamená, že opäť sa vracia aj vyhlasovanie najlepších hráčov kola. Kto sa na úvod mesiaca prihlásil do boja o "Peak hráča mesiaca marec"?

 

Zahraničný hráč kola

V Čechách bol dlhšiu dobu vnímaný ako "double-double mašina" a teraz tento potenciál odomkol aj na slovenských palubovkách. Reč je o hráčovi Interu Bratislava Leem Skinnerovi. Proti Handlovej zaznamenal svoj najlepší výkon v drese "žlto-čiernych", do štatistík mu pribudlo 19 bodov, 16 doskokov, 2 asistencie a fenomenálnych 7 ziskov, čo v konečnom súčte znamenalo hodnotu užitočnosti 38. K ligovej špičke sa radí aj žilinský DeAndre Dickson, svoje kvality potvrdili aj v stretnutí so Spišskou Novou Vsou. K ukončeniu čakania na víťazstvo dopomohol 24 bodmi a 9 doskokmi. Opäť raz všestranný výkon predviedol komárňanský rozohrávač Devin Brooks, no ani jeho 17 bodov, 14 doskokov, 5 asistencií, 3 zisky a 8 plusových faulov nepomohli k výhre nad Svitom. 

 

Slovenský hráč kola

Iskra sa totiž na juhu Slovenska mohla oprieť o prínos viacerých hráčov, zo Slovákov najvýraznejšie vyčnieval Stanislav Baldovský. "Baldy" sa opäť dostal do svojej zóny, čo obrana Komárna často ignorovala. Výsledkom bolo 21 bodov, 3 doskoky, 2 zisky a cenný triumf na palubovke "obuvníkov". V žilinskom drese zaujal Oliver Tot, proti Spišiakom mu štatistéri zapísali 11 bodov, 6 doskokov, 3 asistencie a 4 zisky. Nový tréner Interu Aramis Naglič postavil Michaela Fuseka do základnej zostavy a najvyšší hráč súťaže sa mu odvďačil za túto dôveru 4 bodmi, 8 doskokmi a 4 blokmi. 

 

Šiesty hráč kola

Debut ako hrom zažil v drese Lučenca DeAngelo Isby, nielenže pomohol americký rozohrávač udržať šancu na play off, ale svoj nový kolektív potiahol k najcennejšiemu triumfu v doterajšej sezóne. Na výhre nad Levicami mal podiel v podobe 25 bodov, 5 doskokov, 4 asistencií. Solídnu premiéru medzi Patriotmi mal Nikola Jeftič, autor 14 bodov, 7 doskokov a 6 plusových faulov. Už tradične výbornú robotu odvádza za Inter Michal Baťka, skúsený pivot pomohol z lavičky 15 bodmi, 3 doskokmi a 2 blokmi.  

 

Strelec kola

Krídelník Spišskej Novej Vsi Joe Rocca mal najlepšiu mušku po takmer mesačnej ligovej prestávke, no ani jeho 26 bodov nestačilo v 29. kole na víťazstvo nad Žilinou.

 

Ideálna päťka kola

Do ideálnej päťky 29. kola sa prebojovali dvaja zástupcovia zo Žiliny - DeAndre Dickson a Oliver Tot, po jednom hráčovi má Inter - Lee Skinner, Svit - Stanislav Baldovský a Lučenec - DeAngelo Isby

Foto: Lukáš Droppan