• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Trináste kolo Slovenskej basketbalovej ligy bolo poslednou možnosťou ako sa zapojiť do boja o "Peak hráč mesiaca november". Kto zaujal natoľko, aby sa prepracoval do nášho výberu?

Zahraničný hráč kola

Dve maximá stanovil v trinástom kole SBL krídelník Spišskej Novej Vsi Joe Rocca. Proti Handlovej zaznamenal 37 bodov, čím prekonal doterajšie maximum svojho spoluhráča Erica Nottagea o dva body. K tomu pridal ešte 7 doskokov a dve asistencie, čo mu pri 80% úspešnosti streľby z poľa vynieslo užitočnosť 40. Táto hodnota je vôbec najvyššou v aktuálnej sezóne. Výkon je o to cennejší, že mal napokon víťazný punc. Skvelú formu má v novembri komárňanský pivot Nenad Delič. Televízny duel proti Interu síce nedohral, keďže sa vyfauloval, no i tak zaujal svojimi číslami - 31 bodov, 6 doskokov a najvyššia hodnota plus/mínus bodov spomedzi celého tímu - +18. Nechýba ani tradičný ťahúň Prievidze Tim Derksen, v Lučenci sa prezentoval 22 bodmi, 5 doskokmi, 7 asistenciami a 2 ziskmi. 

 

Slovenský hráč kola

Levice pokračujú vo víťaznom ťažení, vďačiť môžu za to aj svojmu rozohrávačovi Milanovi Žiakovi. Slovenský reprezentant dopomohol k výhre nad Svitom 21 bodmi (najlepší strelec tímu), 3 doskokmi a 5 asistenciami. Zdatne mu sekundoval aj jeho spoluhráč Boris Bojanovský, autor 12 bodov, 9 doskokov, 2 ziskov a rovnakého počtu blokov. Na dobrý výkon z predchádzajúceho kola nadviazal hráč Interu Bratislava Michael Fusek. Tentoraz zaznamenal v Komárne 12 bodov, 8 doskokov a 3 bloky. 

 

Šiesty hráč kola

Výborný prínos z lavičky opäť priniesol Goran Bulatovič. Rozohrávač "žlto-čiernych" mal na svojom konte 21 bodov, 2 doskoky a 2 asistencie. Z levickej lavičky zaujal Lawrence Alexander s 10 bodmi, 5 doskokmi a 3 asistenciami. Najlepšie tohtosezónne čísla zaknihoval pivot Prievidze Ján Zorvan, proti svojmu bývalému klubu z toho bolo 10 bodov a 10 doskokov. 

 

Strelec kola

Ako sme už vyššie naznačili, 37 bodov Joea Roccu je novým bodovým maximom aktuálneho ročníka Slovenskej basketbalovej ligy. 

 

Ideálna päťka kola

V trinástom kole by sme ideálnu päťku zložili zo zástupcov štyroch klubov. Z Interu Bratislava by sme si vybrali Gorana Bulatoviča, z Levíc Milana Žiaka, zo Spišskej Novej Vsi Joea Roccu a Johna Florveusa a z Komárna Nenada Deliča

Foto: Lukáš Droppan