Vytlačiť
Kategória: Ocenenia

V štrnástom kole Eurovia Slovenskej basketbalovej ligy sme sa dočkali jedného nového maxima. Vítame vás pri výbere toho najlepšieho zo stredajšieho kola.

Osobnosť kola

Lučencu sa podarilo zopakovať triumf zo sobotňajšieho kola, pomyselná cena však tentoraz putuje do rúk srbského rozohrávača Strahinju Stojačiča. Tomu sa podarilo s 39 bodmi stanoviť nové strelecké maximum sezóny 2016/2017. Autorom predchádzajúceho zápisu bol tiež samotný hráč, o dva body však prekonal svoj októbrový zápis proti Spišskej Novej Vsi. V Nitre mu štatistéri okrem toho zapísali aj dva doskoky, sedem asistencií, tri zisky a sedem získaných faulov. Hernou efektivitou 36 bol jednoznačne najlepším hráčom 14. kola Eurovia SBL. Ďalších kandidátov sme našli v zápase Komárna s Levicami. Najskôr začneme na domácej strane, kde sa prezentoval 28 bodmi, 2 asistenciami a 5 ziskmi americký rozohrávač Farad Cobb. Nestratil sa ani jeho krajan Joshua Nofflet, levický hráč prispel 19 bodmi a 9 doskokmi k cennému zisku dvoch bodov. 

 

Slovenský hráč kola

Zopakovať triumf zo soboty sa podarilo aj Košiciam, najlepším slovenským hráčom v 14. kole bol podľa nás Milan Žiak. Reprezentačný rozohrávač prispel na handlovskej palubovke k víťazstvu "býkov" 21 bodmi, 2 doskokmi a 4 asistenciami. Víťazný výkon predviedol aj reprezentačný kolega Martin Bílik. Krídelník Interu dal v zápase so Svitom 19 bodov, doskočil štyri lopty a pridal tri asistencie. U Spišiakov sa rozohráva Viktor Juríček, proti majstrovi si na svoje konto pripísal 17 bodov, 8 doskokov a 2 zisky. 

 

Šiesty hráč kola

V tretej kategórii uspel hráč z Pasienkov, konkrétne Tomáš Mrviš. "Mrvo" dopomohol k domácemu víťazstvu 15 bodmi, 7 doskokmi a 3 asistenciami. Na Hornej Nitre vyťažil z výškovej prevahy košický pivot Emir Zimič 17 bodov a 9 doskokov. Svoj najlepší výkon v sezóne predviedol handlovský odchovanec Ondrej Haviar, proti Košiciam si zapísal do štatistík 18 bodov a 2 doskoky. 

 

Strelec kola

Jednoznačne najlepším strelcom 14. kola je hráč Lučenca Strahinja Stojačič s 39 bodmi.

 

Najlepšia zostava

Rozohrávačské posty by obstarali Strahinja Stojačič (MBK Lučenec) a Milan Žiak (KB Košice), na krídle by figuroval Farad Cobb (MBK Rieker COM-therm Komárno) a podkošový priestor by patril dvojici Wayne Langston (MBK Rieker COM-therm Komárno) a Rastko Dramičanin (BC Prievidza).

Foto: Lukáš Droppan