• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

V 8. kole Eurovia Slovenskej basketbalovej ligy to neboli strelecké preteky, ale možnosť zaujať dostali viaceré neopozerané tváre. Prinášame vám pohľad na tých najlepších. 

Osobnosť kola

Hladké víťazstvo Komárna nad Svitom prinieslo na radosť domácich viacero kvalitných výkonov. Najviac však vyčnieval americký center Wayne Langston. Jeden z ťahúňov komárňanského družstva mal podiel na víťazstve v podobe 20 bodov (12/10 z poľa), 6 doskokov, 2 asistencie a rovnaký počet ziskov. Na palubovke pobudol pri tom len niečo vyše 25 minút. Pod Zoborom neboli Nitrania ďaleko od ďalšej senzácie, lenže ani 29 bodov, 2 doskoky, 3 asistencie a 2 zisky kanadského rozohrávača Juevola Mylesa nestačili v konečnom meraní na zisk dvoch bodov. Pre hráča Nitry to bol jeho najlepší individuálny výkon od októbrového príchodu do tímu Dragana Ristanoviča. V mimoriadne defenzívnom stretnutí Karlovky a Spišskej Novej Vsi zažiaril hosťujúci rozohrávač Aleksa Šolevič, autor "double-double" 14 bodov a 12 doskokov, ku ktorým pridal aj päť asistencií, ziskov a jeden blok.

 

Slovenský hráč kola

Patriotom sa začína vyplácať angažovanie slovenského reprezentanta Šimona Krajčoviča. Vo svojej prvej profesionálnej sezóne talentovaný mladík ukazuje svoj herný progres. V predohrávke 8. kola proti Prievidzi bol ústrednou postavou stretnutia, o čom svedčí 19 bodov, 2 doskoky, 5 asistencií a až šesť ziskov. Formu začína naberať v žlto-čiernom drese aj Lukáš Hoferica, na lučeneckej palubovke zaznamenal 17 bodmi a 10 doskokmi svoje prvé "double-double" sezóny. Handlovú ťahal na ceste za dvoma ťažko vydretými bodmi Peter Sedmák, proti Nitre si pripísal do štatistík 20 bodov a 9 doskokov. 

 

Šiesty hráč kola

Komárno si vďaka najjasnejšiemu triumfu kola pripísalo až dve ocenenia. Z lavičky Richarda Ďuriša vyskočil výborným spôsobom Roman Vido, súperovi zo Svitu nadelil 17 bodov, doskočil sedem lôpt a trikrát asistoval. Na strane hostí bol jediným svetlým zjavom už tradične 18-bodový Anton Šoutvin, ktorý ešte pridal aj štyri doskoky a dve asistencie. V Lučenci zaujal vo svojom premiérovom zápase Milič Blagojevič, autor 19 bodov a dvoch ziskov. 

 

Strelec kola

Jednoznačným streleckým lídrom 8. kola bol s 29 bodmi rozohrávač Nitry Juevol Myles.

 

Najlepšia zostava

Pod košom by operovalo duo Lukáš Hoferica z Interu s komárňanským Wayneom Langstonom, na krídlách by hrozil Juevol Myles z Nitry a Roman Vido z Komárna. Post rozohrávača by sme zverili levickému Šimonovi Krajčovičovi

Foto: Lukáš Droppan