• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Štyri víťazstva hosťujúcich tímov sa premietli aj do nášho výberu toho najlepšieho z 32. kola Eurovia Slovenskej basketbalovej ligy, zápas Lučenca s Handlovou sme vynechali z logických dôvodov. Komu sa ušlo miesto tentoraz?

Osobnosť kola

Košičania rýchlo zabudli na sobotňajšie fiasko s Lučencom, ktoré napokon prinieslo aj zmenu na trénerskom poste. V stredajšom stretnutí prišiel triumf na levickej palubovke, o ktorý sa výrazne pričinil Radenko Pilčevič. Rozohrávač "býkov" bol s 23 bodmi najlepším strelcom celého zápasu, v závere sa postaral o kľúčové trojky, ktorými priniesol dva body svojmu tímu. Okrem toho zaznamenal Pilčevič aj 5 doskokov, 2 zisky a pre družstvo vybojoval viac ako tretinu z celkového počtu faulov. K jeho výkonu sa pridal aj jeho spoluhráč LaDarius White, autor 22 bodov, piatich doskočených lôpt, 2 asistencií a 3 ziskov. Skvelé predstavenie opäť predviedol aj pivot Spišskej Novej Vsi Phil Henry, v Nitre si do štatistík pripísal double-double za 19 bodov, 13 doskokov, 2 asistencie a 4 zisky. 

 

Slovenský hráč kola

Do starej formy sa po zranení dostáva Radoslav Rančík. Pivot Interu sa podieľal na cennom triumfe v prievidzskej Niké aréne 18 bodmi, 4 doskokmi a rovnakým počtom asistencií. Pridal sa k nemu aj tímový kolega Tomáš Mrviš, ten si do štatistík pripísal 15 bodov, 3 doskoky, 3 asistencie a 2 zisky. Tretím do partie je reprezentačný rozohrávač a hráč Košíc Milan Žiak. Svojmu bývalému klubu dal 19 bodov, pridal 5 doskokov a 4 asistencie. 

 

Šiesty hráč kola

"Tichý zabiják", asi tak by sme mohli premenovať hráča Interu Aleksandara Radukiča. Ten sa vyformoval na kľúčovú persónu v tíme Olivera Vidina, čo potrvrdil aj proti Prievidzi. Radukič premenil tri trojkové pokusy, celkovo zaznamenal 13 bodov, ktoré ešte obohatil o 5 doskokov a 3 asistencie. V drese Spišskej Novej Vsi potvrdil 17 bodmi, 3 doskokmi, 2 asistenciami a rovnakým počtom ziskov rozohrávačské kvality Aleksa Šolevič. Na Karlovke sa darilo komárňanskému pivotovi Borisovi Bojanovskému, za necelých 20 minút stihol dať 6 bodov a 9 doskokov. 

 

Strelec kola

Nitriansky hráč Kenneth Rhymes bol s 27 bodmi najlepším strelcom 32. kola, ale ani jeho bodový koncert nestačil na pretrhnutie série prehier. 

 

Najlepšia zostava

Do zostavy by sme si tentoraz vybrali košické duo Radenko Pilčevič a LaDarius White, z Komárna by sme brali Filipa Haladu a pod košom by sme dali priestor Radoslavovi Rančíkovi z Interu a Philovi Henrymu zo Spišskej Novej Vsi. 

Foto: Lukáš Droppan