• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

V treťom kole Eurovia Slovenskej basketbalovej ligy už niektorí hráči naznačili, že chcú zabojovať minimálne o ocenenie "Peak hráč mesiaca". Kto sa teda najlepšie pripravil v úvode sezóny 2017/2018?

 

Osobnosť kola

Svoj najlepší výkon v profesionálnej kariére má za sebou krídelník Prievidze Grant Sitton. Americký basketbalista bol ústrednou postavou duelu proti Komárnou a výraznou mierou sa podieľal na prvom víťazstve svojho tímu v novej sezóne. Sitton zaznamenal proti "obuvníkom" 30 bodov, z toho 27 zaznamenal po trojkových pokusoch (úspešnosť 75%), okrem toho mu pribudlo do štatistík aj šesť doskočených lôpt, tri zisky a rovnaký počet blokov. Celkovo sa jeho index užitočnosti vyšplhal na hodnotu 35. V rovnakom zápase na strane hostí zaujal jeho krajan Miles Bowman. Komárňanskému pivotovi zapísali štatistéri 20 bodov, 14 doskokov a dva zisky. Po krátkej odmlke sa opäť prihlásil do boja aj rozohrávač Spišskej Novej Vsi Michael L'Africain, na víťaznom comebacku proti Žiline sa podieľal 29 bodmi, piatimi doskokmi, siedmimi asistenciami a deviatimi získanými faulami. 

 

Slovenský hráč kola

Kategóriu slovenských hráčov opanovali basketbalisti z bratislavských klubov. Najlepší výkon v kole podal podľa nás pivot Interu Radoslav Rančík, na treťom triumfe svojho tímu v rade sa podieľal 21 bodmi, šiestimi doskokmi, troma asistenciami a dvoma ziskmi. Jeho spoluhráč Tomáš Mrviš zaznamenal v zápase so Svitom 21 bodov, päť doskokov a dve asistencie. V drese Karlovky zaujal Andrej Kuffa, na košickej palubovke pridal do štatistík 18 bodov a päť doskočených lôpt. 

 

Šiesty hráč kola

Vo veľkom štýle sa po zranení vrátil v drese Košíc na palubovku Svetozar Stamenkovič. V zápase s Karlovkou odohral pivot "býkov" len niečo vyše 19 minút, ale za ten čas stihol dať 21 bodov a 11 doskokov, pri čom jeho herná užitočnosť sa dostala až na hodnotu 32. Do formy z pôsobenia v Lučenci sa dostáva aj pivot Levíc Garrick Sims, proti Handlovej z toho 15 bodov, 12 doskokov a dva zisky. Svoj vysoký štandard odviedol aj rozohrávač Prievidze Jaytornah Wisseh, autor 11 bodov, dvoch doskokov, 13 asistencií a troch ziskov v súboji proti Komárnu. 

 

Strelec kola

Len Grantovi Sittonovi z Prievidze sa podarilo v treťom kole Eurovia SBL pokoriť hranicu 30 bodov. O bod menej zaznamenal Michael L'Africain zo Spišskej Novej Vsi. 

 

Najlepšia zostava kola

Do nej by sme zaradili dvoch členov z BC Prievidza - Granta Sittona a Jaytornaha Wisseha. Po jednom kuse by doplnili KB Košice - Svetozar Stamenkovič, BK Levickí Patrioti - Garrick Sims a BK 04 AC LB Spišská Nová Ves - Michael L'Africain.

Foto: Lukáš Droppan