• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Viaceré dôležité víťazstvá v štvrtom kole SBL sa odzrkadlili aj v hodnotení najlepších individuálnych výkonov. Kto si tentoraz získal miestenku?

 

Zahraničný hráč kola

Handlová ukončila v správnom čase nelichotivú sériu prehier, na Spiši zabezpečila premiérové dva body v novom ročníku dvojica legionárov. Po pomalšom rozbehu sa dostáva do formy Djordje Tresač, krídelník "Baníkov" sa prezentoval v zápasme 31 bodmi (75% úspešnosť z poľa), 8 doskokmi, 2 asistenciami a až 10 plusovými faulami (takmer polovica v rámci celého tímu). Spomedzi družstva mal aj najvyššiu hodnotu plus/mínus bodov - +19. Na ceste za víťazstvom mu zdatne sekundoval Montell Goodwin, autor 28 bodov, 3 doskokov, 7 asistencií a 3 ziskov. Opäť dal o sebe vedieť aj rozohrávač Svitu Andrew Guillory. Pri cennom triumfe nad úradujúcim majstrom z Levíc sa prezentoval 13 bodmi, 6 doskokmi, 10 asistenciami, 2 ziskami a 6 plusovými faulami. 

 

Slovenský hráč kola

Iba krátko absentoval v drese Interu Michal Baťka. Reprezentačný pivot sa však vrátil v plnej sile, v šlágri proti Komárnu sa podieľal na hladkom víťazstve "žlto-čiernych" 17 bodmi, 8 doskokmi a 2 asistenciami. Skvelý úvod do sezóny prežíva aj Milan Žiak, rozohrávač Patriotov mal vo Svite na svojom konte 18 bodov, 4 doskoky, 3 asistencie a 2 zisky. Tretím do partie je hráč Spišskej Novej Vsi Pavol Lošonský. Štatistéri mu v zápase s Handlovou zaznamenali 14 bodov, 9 doskokov, 2 zisky a 8 plusových faulov. 

 

Šiesty hráč kola

Po zranení sa vrátil do zostavy Levíc Boris Bojanovský, vo Svite odohral takmer 23 minút, počas ktorých dal 13 bodov a doskočil sedem lôpt. Spomedzi svojho tímu mal najvyššiu hodnotu plus/mínus bodov - +4. Nebyť zranenia, mohli byť čísla pivota Prievidze Marka Popoviča oveľa lepšie. V meraní síl s Lučencom stihol za necelých 15 minút zaznamenať 9 bodov a 7 doskokov. Túto kategóriu dopĺňa rozohrávač Interu James Kinney, autor 9 bodov, 2 doskokov a 4 asistencií. 

 

Strelec kola

Nielen ocenenie pre najlepšieho zahraničného hráča kola, ale aj honor najlepšieho strelca kola. Handlovský krídelník Djordje Tresač si ho vyslúžil 31 bodmi proti Spišskej Novej Vsi, čo je zatiaľ druhý najlepší strelecký výkon sezóny. 

 

Ideálna päťka kola 

Z Handlovej sa do ideálnej päťky prebojovala dvojica Djordje Tresač a Montell Goodwin, rovnakým dielom prispel aj Svit - Andrew Guillory a DeAndre Davis. Základnú päťku uzatvára hráč Interu Bratislava Michal Baťka

Foto: Lukáš Droppan