• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Viacero prekvapivých výsledkov 31. kola Eurovia Slovenskej basketbalovej ligy sa premietlo aj do nášho výberu najlepších hráčov. Aké mená potiahli svoj tím na ceste za dobrým výsledkom?

Osobnosť kola

Druhé vťazstvo Lučenca za sebou prinieslo aj druhé ocenenie pre hráča z tímu Ivana Kurillu. Tentoraz predviedol najlepší výkon v 31. kole pivot Jervon Pressley. Hráč Lučenca odohral v drese nováčika svoj zatiaľ najlepší zápas, v štatistikách mal po stretnutí zapísaných 24 bodov, 13 doskokov, 3 asistencie a 2 zisky. V rovnakom stretnutí na strane domácich exceloval Stefan Matovič, ale ani jeho 17 bodov, 14 doskokov, 7 asistencií, 2 zisky a osem získaných faulov nestačilo na prekonanie nováčika. Veľké víťazstvo dosiahli aj Spišiaci, ktorí v domácom prostredí triumfovali nad vicemajstrom. Výraznú stopu v zápase zanechal Phil Henry, autor 14 bodov, 13 doskokov, dvoch ziskov a rovnakého počtu blokov. 

 

Slovenský hráč kola

Zápas na Spiši však patril jeho skúsenejšiemu tímovému kolegovi. Lepší návrat po zranení si Vladimír Hovaňák ani nemohol predstaviť. Skúsený krídelník sa proti Komárnu prezentoval 25 bodmi a šiestimi doskočenými loptami. V lučeneckom drese to sypalo aj talentovanému Branislavovi Pipíškovi, v Košiciach mu štatistéri zapísali 19 bodov, 4 asistencie a 3 zisky. Dôležité víťazstvo Interu nad Levicami malo výrazný rukopis aj vďaka Tomášovi Mrvišovi. Reprezentačný krídelník pomohol 20 bodmi, 5 doskokmi a 4 asistenciami.

 

Šiesty hráč kola

Opäť potvrdil svoju chladnokrvnosť v kľúčových momentoch zápasu. Reč je samozrejme o hráčovi Interu Aleksandarovi Radukičovi, v zápase s Levicami zaznamenal 21 bodov a 5 doskokov. Cenným ťahuňom z lavičky je aj krídelník Lučenca Milič Blagojevič, v Angels aréne dal 22 bodov, 4 doskoky a 3 asistencie. Premiéra v drese Iskry vyšla Pavlovi Lošonskému, vo svojom úvodnom zápase zaznamenal 8 bodov a 10 doskokov. 

 

Strelec kola

Len jeden hráč prekonal v 31. kole hranicu 30 bodov, komárňanský krídelník Filip Halada nahádzal Spišskej Novej Vsi až osem úspešných trojkových pokusov, ale napokon ani jeho 31 bodov nestačilo na zisk dvoch bodov.

 

Najlepšia zostava

V nej dominujú tentoraz slovenskí basketbalisti, rozohrávačské posty si uchmatli lučenecký Branislav Pipíška a Vladimír Hovaňák zo Spišskej Novej Vsi, na krídle by operoval "žlto-čierny" Tomáš Mrviš s Philom Henrym a pod košom lučenecký pivot Jervon Pressley.

Foto: Lukáš Droppan