• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Prvé triple-double sezóny 2017/2018, ale aj zopakovanie triumfu z predchádzajúceho kola. Také bolo jedenáste kolo Eurovia SBL a vy si môžete prečítať, kto v ňom predviedol najlepší výkon.

 

Osobnosť kola

V ofenzívne ladenom stretnutí Prievidze so Svitom prevládali individuálne výkony jednotlivcov. Podľa nás najviac vynikol domáci rozohrávač Jaytornah Wisseh. Proti "podtatrancom" sa prezentoval 22 bodmi, štyrmi doskočenými loptami, 11 asistenciami a troma ziskmi. O niečo hodnotnejší výkon predviedol pivot Spišskej Novej Vsi Djordje Ninkovič, ale ani on nezabránil prehre svojho tímu v zápase s Handlovou. Bosniacky pivot zaznamenal napokon 26 bodov a 14 doskokov. O prvé triple-double sezóny sa postaral žilinský rozohrávač Walter Wright v dueli s Košicami. Američan síce nemal oslnivý strelecký večer, keď dal 23 bodov pri 30% úspešnosti streľby, ale k svojmu zápasovému účtu dodal ešte 12 doskokov, 10 asistencií, dva zisky a až deväť získaných faulov v prospech tímu. 

 

Slovenský hráč kola

Druhé kolo po sebe si uchmatol ocenenie najlepšieho slovenského hráča Michal Baťka z Interu Bratislava. Pivot "žlto-čiernych" pridal do štatistík v stretnutí s Karlovkou 17 bodov, šesť doskokov, štyri asistencie a tri zisky. V rovnakom stretnutí, ale na strane hostí zaujal krídelník Karlovky Roman Vido. V zápase sa prezentoval 12 bodmi, 10 doskokmi, štyrmi asistenciami a dvoma ziskmi. V dobrom svetle sa ukázal aj rozohrávač Spišskej Novej Vsi Matej Majerčák, autor 24 bodov, troch doskokov, dvoch ziskov a deviatich získaných faulov. 

 

Šiesty hráč kola

Košice si pripísali proti Žiline bezproblémové víťazstvo, pri ktorom dostali priestor všetci hráči na súpiske. Z kádra "býkov" sa najviac vyznamenal Vladimir Djordjevič, za necelých 23 minút stihol pridať do štatistík 12 bodov, tri doskoky, sedem asistencií a dva bloky. V prievidskom drese zaujal Colin Voss, v dueli so Svitom si pripísal na svoje konto 9 bodov, 5 doskokov a 2 asistencie. Inter sa už môže tradične spoľahnúť na služby Tomáša Mrviša, svojmu mestskému rivalovi dal 10 bodov, doskočil sedem lôpt a rozdal štyri asistencie. 

 

Strelec kola

Strelecký primát 11. kola Eurovia SBL patrí rozohrávačovi Iskry Svit Markovi Radonjičovi, autorovi 29 bodov v zápase s Prievidzou.

 

Najlepšia zostava kola

Päť hráčov z piatich tímov, tak by vyzerala ideálna základná päťka jedenásteho kola Eurovia SBL. Na poste rozohrávačov by si zahrali prievidzský Jaytornah Wisseh a Walter Wright zo Žiliny. Post krídelníka by patril Marcusovi Tyusovi z Handlovej a pod košom by hrala dvojica Michal Baťka z Interu a Djordje Ninkovič zo Spišskej Novej Vsi. 

Foto: Lukáš Droppan