• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Zaujímavé súboje 36. kola Eurovia Slovenskej basketbalovej ligy sa premietli aj do nášho výberu najlepších individuálnych výkonov. Kto si drží kvalitnú formu a kto prekvapil svojimi štatistikami?

Osobnosť kola

Aktuálne niet asi hráča v celej súťaži s lepšou formou akú má LaDarius White. Najužitočnejší hráč Eurovia Slovenského pohára a zahraničný hráč mesiaca februára opäť potvrdil, že si nadobudnuté ocenenia plne zaslúži. Na palubovke Handlovej bol s 31 bodmi najlepším strelcom zápasu, okrem toho pridal aj 5 doskokov, 4 asistencie a 2 zisky, čím sa jeho herná produktivita dostala na hodnotu 34. Na Spiši predviedol skvelé trojkové predstavenie prievidzský krídelník Igor Marič, autor 24 bodov (streľba za tri body 11/8) a siedmich doskokov. O pár kilometrov ďalej doviedol Iskru k výhre Saša Avramovič. Rozohrávač Svitu si pripísal na svoje konto 28 bodov, 6 doskokov a 4 asistencie. 

 

Slovenský hráč kola

Prestup do Komárna priniesol výrazné herné oživenie Andreja Kuffu, čo ukázal v krajskom derby s Levicami. "Kufič" predviedol skvelú bilanciu spoza trojkového oblúku, z deviatich pokusov si nenašli cestu do koša len dva. Okrem 21 bodov ešte získal v zápase aj dva doskoky a rovnaký počet asistencií. V závere prestupového obdobia nezmenil svoje pôsobisko Viktor Juríček, preto koniec základnej časti dohrá v Spišskej Novej Vsi. Už tradične sa však prezentoval dobrým výkonom, proti Prievidzi z toho bolo 17 bodov, 8 doskokov, 3 asistencie a 2 zisky. Víťazstvo svojmu tímu nepriniesol ani pivot Interu Radoslav Rančík, vo Svite zaznamenal 17 bodov, 9 doskokov, 2 asistencie a 3 zisky. 

 

Šiesty hráč kola

Ofenzívne predstavenie Lučenca v Nitre prinieslo veľký počet dvojciferných strelcov, z lavičky to najviac sypalo Miličovi Blagojevičovi. Za necelých 20 minút stihol dať 27 bodov a doskočiť tri lopty. Na domácej strane sa v pozitívnom svetle prezentoval vo svojom premiérovom zápase za Nitru Adam Zaťko, autor 14 bodov, 7 doskokov, dvoch asistencií a dvoch ziskov. Už tradičný príspevok z lavičky pridal aj prievidzský pivot Milan Milovanovič, proti Spišskej Novej Vsi mal na svojom konte 15 bodov a 4 doskoky. 

 

Strelec kola

Ako jediný v 36. kole prekonal 30-bodovú hranicu, najlepším strelcom kola sa stal s 31 bodmi LaDarius White z Košíc. 

 

Najlepšia zostava

Našu ideálnu základnú päťku z 36. kola by sme na rozohrávačských postoch zložili zo Sašu Avramoviča a LaDariusa Whitea. Na krídle by operoval Igor Marič a pod košom by hrala dvojica Andrej Kuffa a Jervon Pressley z Lučenca. 

Foto: Lukáš Droppan