• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Zaujímavé výsledky 38. kola Eurovia Slovenskej basketbalovej ligy sa premietli aj do pestrého výberu najlepších výkonov. Kto si v ňom tentoraz našiel miesto?

Osobnosť kola

Americký basketbalista Phil Henry nadviazal na svoj víkendový výkon z Interu a v stredu dopomohol výraznou mierou k prekvapivému triumfu svojho tímu nad Košicami. Pivot Spišskej Novej Vsi stihol za necelých 29 minút zaznamenať 19 bodov a 16 doskokov (druhý najlepší výkon sezóny v tejto štatistike), ku ktorým ešte pridal tri bloky, dva zisky a jednu asistenciu. Jeho herná užitočnosť sa vyšplhala na hodnotu 32. Veľmi zdatným súperom a častým menom v tejto kategórii je hráč Lučenca Aaron Rountree, pri víťazstve svojho tímu nad Karlovkou mu do štatistík pribudlo 10 bodov, 7 doskokov, 13 asistencií a 7 ziskov. Výrazný potenciál v drese Interu naznačil William Walker. Vo svojom treťom stretnutí za "žlto-čiernych" odviedol zatiaľ najlepší výkon, na zisku dvoch bodov z Komárna sa podieľal 25 bodmi a 4 doskokmi.

 

Slovenský hráč kola

Zápas Komárna s Interom patril Walkerovmu spoluhráčovi v drese Interu Tomášovi Mrvišovi. Ten opäť raz potvrdil svoju univerzálnosť, vicemajstrovi dal 18 bodov (pri jedinej nepremenenej strele), doskočil šesť lôpt, pridal päť asistencií, dva zisky a v prospech tímu získal až osem faulov. Na Spiši sa k Henrymu v hernej produktivite pripojil aj slovenský reprezentant Viktor Juríček, autor 15 bodov a 10 doskokov. Nesklamal ani krídelník Svitu Pavol Lošonský, na hladkom triumfe proti Handlovej sa podieľal 10 bodmi a 13 doskokmi.

 

Šiesty hráč kola

Spoluhráčovi Lošonského to vyšlo v ďalšej kategórii. Reč je o pivotovi Iskry Antonovi Šoutvinovi, ten je opäť vo svojej už tradičnej fazóne a z pozície lavičkového hráča zaznamenal za viac ako 25 minút 18 bodov, 3 doskoky a rovnaký počet získaných lôpt. Výborné výkony odvádza pri svojom návrate do prievidzského dresu Mike Rostampour, v Nitre sa prezentoval 19 bodmi, 8 doskokmi a 2 asistenciami. Víťazstvo svojmu tímu však nepriniesol komárňanský rozohrávač Farad Cobb, autor 14 bodov, 3 doskokov, 2 asistencií a 2 ziskov. 

 

Strelec kola

S 25 bodmi sa najlepším strelcom 38. kola Eurovia SBL stal hráč Interu William Walker.

 

Najlepšia zostava

Do nášho výberu ideálnej základnej zostavy sme vybrali dvoch zástupcov lučeneckého basketbalu - Aaron Rountree a Milič Blagojevič, po jednom má Inter - Tomáš Mrviš, Svit - Evan Singletary a Spišská Nová Ves - Phil Henry

Foto: Lukáš Droppan