• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Sezóna sa postupne dostáva do fázy, kde už začína ísť o veľa. Podpísalo sa to aj na 43. kole Eurovia Slovenskej basketbalovej ligy, kde hrali dominantnú úlohu skúsení hráči. Komu sa napokon podarilo prepracovať do nášho výberu?

Osobnosť kola 

Košičania zvládli svojho prípadného semifinálového súpera, výhra s Levicami bola v poradí už štvrtá pre zverencov trénera Richarda Leška. Dosť výrazne sa na nej podieľal aj srbský basketbalista Stefan Matovič. Po pár menej výrazných výkonoch si tentoraz do štatistík pripísal na svoje konto 14 bodov, 14 doskokov, 4 asistencie a sedem získaných faulov. S výbornou fazónou mienia vstúpiť do vyraďovacej časti aj basketbalisti Komárna, na rozohrávke ich bude viesť Boban Tomič. Proti Karlovke zaujal 18 bodmi, 4 doskokmi, 10 asistenciami a 9 získanými faulami. Prievidza síce zvíťazila na Pasienkoch, ale napokon to nestačilo na posun v tabuľke. Tešiť však môže individuálny výkon Igora Mariča, autora 21 bodov, 5 doskokov a 2 asistencií. 

 

Slovenský hráč kola

"Žlto-čierni" síce len druhýkrát v sezóne doma prehrali, ale v závere si postrážili potrebný rozdiel v skóre na udržanie druhej pozície. Vďačiť za to môžu svojmu pivotovi Radoslavovi Rančíkovi, ktorý premenil v posledných sekundách hry dôležitý kôš. Celkovo si hráč Interu pripísal na svoje konto 24 bodov, 5 doskokov a osem získaných faulov. V košickom drese odohral dobrý zápas Milan Žiak, proti svojmu bývalému klubu zaznamenal 19 bodov, 2 asistencie a 2 bloky. Bitka o siedme miesto priniesla výborný výkon Petra Sedmáka, ktorý však v konečnom meraní nestačil na víťazstvo. Handlovský pivot sa prezentoval v zápase 16 bodov, 15 doskokov, 2 asistencie a 3 zisky. 

 

Šiesty hráč kola

Víťaznú rozlúčku Spišskej Novej Vsi so sezónou režíroval Aleksa Šolevič, s Nitrou si do štatistík stihol za niečo vyše 20 minút zapísať 17 bodov, 6 doskokov, rovnaký počet asistencií, 2 zisky a 7 získaných faulov. Už dlhšiu dobu kvalitnú fazónu má aj pivot Prievidze Mike Rostampour, na Interi z toho bolo 12 bodov a 7 doskokov. V levickom drese nás zaujal Dejan Djokič, na východe v zápase s Košicami zaznamenal 13 bodov, 2 doskoky, 2 asistencie a 2 zisky. 

 

Strelec kola

V predposlednom kole základnej časti stačilo len 24 bodov na získanie honoru najlepšieho strelca kola. Nakoniec sa ním stal pivot Interu Radoslav Rančík

 

Najlepšia zostava

Veľkú kvalitu by predstavovala naša ideálna základná päťka za 43. kolo, do ktorej by sa dostal komárňanský rozohrávač Boban Tomič, za Košice dvojica Milan Žiak a Stefan Matovič, z Prievidze Igor Marič a z Interu Radoslav Rančík

Foto: Lukáš Droppan