• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Záverečné kolo kalendárneho roka 2017 a tiež záverečná možnosť zabojovať o "Peak hráč mesiaca december". Komu to išlo najlepšie v 21. kole Eurovia SBL?

Zahraničný hráč kola

Kritické slová zabrali, Spišská Nová Ves sa po 17 prehrách za sebou dočkala víťazstva. Ústrednou postavou na ceste za dvoma bodmi bol ich pivot Michel Ofik-Nzege. V domácom zápase so Žilinou zaznamenal 34 bodov (najlepší strelecký výkon kola), 16 bodov (najvyšší počet doskokov v kole) a tri asistencie, čím sa jeho herná užitočnosť vyšplhala na hodnotu 36 (najvyššia v 21. kole). Dôležitého triumfu sa dočkala aj Prievidza, ktorá doma zdolala Komárno. Bolo to aj zásluhou rozohrávača Jaytornaha Wisseha, autora 17 bodov, 2 doskokov, 8 asistencií a šiestich získaných faulov v prospech tímu. Čakanie Žiliny na výhru sa predĺžilo minimálne o ďalší zápas, ale svoj najlepší výkon po návrate predviedol Walter Wright. Americký rozohrávač sa na Spiši prezentoval 26 bodmi, 7 doskokmi, rovnakým počtom asistencií, 8 ziskmi a 7 získanými faulami v prospech tímu. 

 

Slovenský hráč kola

S pribúdajúcim kolom rastie aj jeho fazóna, reč je o krídelníkovi Košíc Richardovi Körnerovi. Slovenský reprezentant v službách "býkov" dal vo víťaznom zápase s Karlovkou 21 bodov (minul len jednu strelu z poľa), svoj bodový výkon doplnil ešte o sedem doskočených lôpt a šesť získaných faulov v prospech tímu. Z pohľadu čísel predviedol svoj najlepší individuálny výkon v sezóne krídelník Interu Tomáš Mrviš. Hráčovi "žlto-čiernych" zapísali štatistéri 25 bodov a tri asistencie v dueli so Svitom. V rovnakom zápase, ale na strane hostí sa už tradične v dobrom svetle prezentoval hráč Iskry Pavol Lošonský, autor 23 bodov, 5 doskokov a 2 asistencií. 

 

Šiesty hráč kola

Z pohľadu bodov to nebol najlepší výkon lavičkého hráča v 21. kole Eurovia SBL, ale pri pohľade na ostatné ukazovatele, to bol pravdepodobne najkomplexnejší výkon. Pivot Levíc Garrick Sims pridal počas necelých 23 minút na palubovke v súboji s Handlovou 6 bodov, 10 doskokov, 2 asistencie a 3 zisky. Svojmu tímu síce nepomohol k víťazstvu, ale rozohrávač Komárna Vuk Djordjevič opäť zaujal dobrými číslami, v Prievidzi z toho bolo 19 bodov, 5 doskokov a 3 asistencie. Po niekoľkých horších zápasoch z pohľadu štatistík, bol rozohrávač Spišskej Novej Vsi Matej Majerčák nápomocný svojmu tímu. Proti Žiline zaznamenal 8 bodov, 4 doskoky, 9 asistencií a 3 zisky. 

 

Strelec kola

Nielen víťazstvo pre svoj tím, ale aj korunku pre najlepšieho strelca 21. kola Eurovia SBL si pre seba ukradol hráč Spišskej Novej Vsi Michel-Ofik Nzege. Proti Žiline zaznamenal 34 bodov. 

 

Najlepšia zostava kola

Miestenku v našej ideálnej päťke 21. kola Eurovia SBL si prirodzene vybojoval pivot Spišiakov Michel-Ofik Nzege a krídelník Košíc Richard Körner. Doplnil by ich prievidzský rozohrávač Jaytornah Wisseh, krídelník Svitu Pavol Lošonský a zostavu by uzatvoril Walter Wright zo Žiliny.

Foto: Lukáš Droppan