Vytlačiť
Kategória: Ocenenia

Zaujímavý vývoj a výsledky v 24. kole Eurovia SBL sa odrazili aj do nášho tradičného výberu najlepších individuálnych výkonov kola. Ktoré mená sa tentoraz v ňom objavili?

 

Zahraničný hráč kola

Jeden z najlepších hráčov ligy potvrdil svojim individuálnym výkonom oprávnenosť zaradenia medzi elitu. Hráč Interu Bratislava Nemanja Barač prispel výraznou mierou k ťažko vybojovaným dvom bodom z palubovky Žiliny. Srbský krídelník dokonca poškuloval po cenenom "triple-double", ale napokon sa musel uspokojiť "len" s 18 bodmi, 14 doskokmi, 8 asistenciami, 2 blokmi a 6 získanými faulami v prospech tímu. Veľkého víťazstva sa dočkali Prievidžania, ako prvý tím v aktuálnom ročníku uspeli v košickej Angels aréne. Ich triumf režíroval rozohrávač Jaytornah Wisseh, autor 25 bodov, 3 doskokov, 11 asistencií a 9 získaných faulov. Tradične vysoký nadštandard odviedol v drese Handlovej americký krídelník Marcus Tyus, ale ani jeho 18 bodov, 8 doskokov, 7 asistencií a 3 zisky nestačili v konečnom meraní na zisk víťazstva proti Iskre Svit. 

 

Slovenský hráč kola

Aj druhú kategóriu opanoval hráč "žlto-čiernych". Ešte o čosi lepší výkon ako Barač predviedol jeho spoluhráč Michal Baťka. Reprezentačný pivot sa zaskvel 28 bodmi, 9 doskokmi, 2 asistenciami a rovnakým počtom blokov. Celkovo sa jeho herná užitočnosť vyšplhala na hodnotu 35, čo bolo najvyššie číslo v rámci 24. kola Eurovia SBL. Opäť nesklamal ani krídelník Svitu Pavol Lošonský, ten sa vo víťaznom zápase proti Handlovej prezentoval 21 bodmi, 13 doskokmi a dvoma ziskmi. Na Spiši dal o sebe vedieť ďalší slovenský reprezentant Milan Žiak. Rozohrávač Levíc dopomohol k triumfu 21 bodmi, 4 doskokmi, 6 asistenciami a 2 ziskmi. 

 

Šiesty hráč kola

Tri hlavné kategórie si tentoraz medzi sebou rozobrali hráči z bratislavských klubov. Najlepším náhradníkom v 24. kole Eurovia SBL sa podľa nás stal krídelník Karlovky Roman Vido. Na vysokom cenenom víťazstve nad vicemajstrom z Komárna mal podiel v podobe 12 bodov, 4 doskokov, 2 asistencií, 3 ziskov a 2 blokov. Komplexný výkon predviedol aj pivot Levíc Boris Bojanovský, v zápase so Spišskou Novou Vsou mu štatistéri zapísali 7 bodov, 6 doskokov, 4 zisky a 3 bloky. Aj do tretice je v tejto kategórii domáci basketbalista. Roman Skvašik sa prezentoval proti úradujúcemu majstrovi 16 bodmi a dvoma doskokmi. 

 

Strelec kola

Bodovo vyznelo 24. kolo Eurovia SBL najlepšie pre pivota Interu Michala Baťku, jeho 28 bodov v zápase so Žilinou postačilo na ďalšie víťazstvo "žlto-čiernych".

 

Najlepšia zostava kola

Vo výbere nemôže chýbať dvojica z Interu Bratislava - Nemanja Barač a Michal Baťka. Okrem nich by ich doplnil ešte Pavol Lošonský zo Svitu, Marcus Tyus z Handlovej a Jaytornah Wisseh z Prievidze. 

Foto: Lukáš Droppan