Vytlačiť
Kategória: Ocenenia

Viaceré známe, ale aj nové tváre sa objavili vo výbere tých najlepších výkonov z 34. kola Eurovia SBL. Komu to najlepšie šlo v stredajších stretnutiach?

 

Zahraničný hráč kola

Levický triumf na palubovke Karlovke len potvrdil to, že Patrioti si chcú udržať druhé miesto po základnej časti. O ich ďalšiu výhru do tabuľky sa veľkou mierou pričinil americký pivot Garrick Sims. Za necelých 22 minút na ihrisku stihol zaznamenať 22 bodov (minul len jeden pokus z poľa), osem doskokov a dve asistencie. To všetko pri tom stihol ako hráč z lavičky. Dôležitú výhru zaznamenala aj Prievidza, ktorá uspela na Spiši. V dobrom svetle sa v tomto stretnutí ukázal Grant Sitton, autor 25 bodov a troch doskočených lôpt. Košičania to v tejto sezóne vedia na hráčov Interu, proti "žlto-čiernym" to bola už štvrté víťazstvo za sebou. Opäť bol ústrednou postavou pivot Košíc Svetozar Stamenkovič, v zápase sa prezentoval 16 bodmi, 13 doskokmi, 3 asistenciami a 7 získanými faulami v prospech tímu. 

 

Slovenský hráč kola

Obvykle sa v tejto kategórii nachádza často, ale tentoraz bol spomedzi Slovákov v 34. kole najlepší. Reč je o krídelníkovi Iskry Svit Pavlovi Lošonskom, pri hladkej výhre nad Žilinou mu štatistéri zapísali 24 bodov, 8 doskokov a 3 zisky. V rovnakom stretnutí, ale na domácej strane zaujal Jakub Merešš. Ten zaknihoval 20 bodov, 16 doskokov, 2 asistencie a aj rovnaký počet ziskov a blokov. Na palubovke Karlovky zaujal Dávid Abrhám, proti Leviciam mal 19 bodov, dva doskoky a tri zisky.

 

Šiesty hráč kola

Prievidza začína naplno využívať potenciál slovenského reprezentanta Michaela Fuseka. Najvyšší hráč Eurovia SBL má za sebou doteraz najlepší výkon, na Spiši z toho bolo 13 bodov, 17 doskokov a tri bloky. Po krátkej absencii dal opäť o sebe vedieť najlepší ligový strelec Saša Avramovič. Hráč Iskry Svit pridal v zápase so Žilinou do štatistík 25 bodov, dva doskoky a dve asistencie. Stopercentnú mušku mal rozohrávač Levíc "Solo" Diabate, napokon z toho proti Karlovke bolo 10 bodov, tri doskoky, päť asistencií a štyri zisky.

 

Strelec kola

Po streleckej stránke vyšlo najlepšie 34. kolo Eurovia SBL hráčovi Handlovej Djordjemu Tresačovi. Ten sa v stretnutí proti Komárnu prezentoval 26 bodmi, no ani to však nestačilo na zisk víťazstva. 

 

Najlepšia zostava kola

Za výkony v 34. kole Eurovia SBL by sme zostavili ideálnu základnú päťku zo zástupcov troch klubov. Na poste rozohrávačov by spolu fungovali "Solo" Diabate z Levíc a Saša Avramovič zo Svitu, post "trojky" by obsadil Grant Sitton z Prievidze a pod košom by hrala dvojica Pavol Lošonský zo Svitu a Garrick Sims z Levíc. 

Foto: Lukáš Droppan