Vytlačiť
Kategória: Ocenenia

Druhé semifinálové zápasy priniesli v oboch prípadoch vyrovnanie skóre jednotlivých sérií. Kto však zaujal z pohľadu individuálnych výkonov?

 

Zahraničný hráč kola

V play off sa trápi s vysokým počtom faulov, ale teraz explodoval aj herne. Pivot Komárna Justin Jackson bol v druhom stretnutí proti Leviciam na neudržanie, z 12 streleckých pokusov premenil až 10. Číselne vyjadrené, Američan zaznamenal 23 bodov, ktoré doplnil o 11 doskokov, 3 bloky a 7 plusových faulov. Skvelý duel odohral aj jeho spoluhráč Vuk Djordjevič, ten sa podieľal na triumfe 14 bodmi, 7 doskokmi, 5 asistenciami a 3 ziskmi. Aj Košiciam sa podarilo vyrovnať semifinálovú sériu, pred domácim publikom odviedol už tradične nadštandardný výkon Svetozar Stamenkovič, autor 18 bodov, 10 doskokov, 6 asistencií, 2 ziskov, 2 blokov a 10 plusových faulov.  

 

Slovenský hráč kola

Vo vyraďovacích súbojoch zatiaľ jasne ukazuje, prečo patrí k najskúsenejším hráčom. Reč je o rozohrávačovi Komárna Nenadovi Miloševičovi, ktorý opäť raz dal o sebe vedieť. Aj keď nastupoval do zápasu z postu lavičkového hráča, tak ani tento fakt mu nezabránil, aby 22 bodmi dopomohol k cennej výhre "obuvníkov". V levickom drese zaujal výkonom pivot Boris Bojanovský, štatistéri mu zaznamenali 10 bodov, 7 doskokov, 2 asistencie a 3 bloky. Družstvo Interu sa aj v druhom zápase mohlo spoliehať na Radoslava Rančíka, skúsenému pivotovi svietilo v štatistikách 17 bodov, 8 doskokov, 3 asistencie a 2 zisky. 

 

Šiesty hráč kola

V žlto-čiernom drese podal solídny výkon aj Michal Baťka, proti bývalému klubu si pripísal na svoje konto 7 bodov, rovnaký počet doskokov a dva bloky. Poctivú robotu už tradične odviedol aj hráč Levíc Garrick Sims, v druhom zápase série s Komárnom sa prezentoval 10 bodmi a 2 doskokmi. Na domácej strane v rovnakom zápase mal Saša Jankovič 8 bodov a tri doskočené lopty. 

 

Strelec kola

Prvé dve pozície si uchmatli pre seba hráči Komárna, s 23 bodmi sa stal najlepším strelcom druhých semifinálových zápasov americký pivot Justin Jackson

 

Najlepšia zostava kola

Za druhé dejstvo semifinálových zápasov by sa jedna miestenka ušla "Solovi" Diabatemu z Levíc, dvoch zástupcov by malo MBK Rieker Com-Therm Komárno - Vuka Djordjeviča a Justina Jacksona, zvyšné miestenky by obsadili hráči KB Košice - Igor Marič a Svetozar Stamenkovič

Foto: Lukáš Droppan