• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Aj v tretích semifinálových dueloch sme sa dočkali niekoľkých zaujímavých výkonov. Kto sa veľkou mierou postaral o to, aby sa jeho tím ujala vedenia v sérii?

 

Zahraničný hráč kola

Levický rozohrávač "Solo" Diabate zapol na play off mód a jeho tím si zatiaľ drží výhodu domáceho prostredia. V treťom zápase série sa im podaril spolu so spoluhráčmi dokonalý obrat, keď v záverečnej štvrtine priklonili víťazstvo na svoju stranu. Reprezentant Pobrežia Slonoviny zobral vo veľkej miere zodpovednosť do svojich rúk, napokon zakončil zápas s 18 bodmi, 4 doskokmi a 8 asistenciami. Bol to aj súboj rozohrávačov, keďže na komárňanskej strane sa darilo Bobanovi Tomičovi. Slovinec zaznamenal v stretnutí 19 bodov, 11 doskokov, 5 asistencií a 2 zisky. Košice sú po sobotňajšom dueli na Pasienkoch vo výhode, keďže ako jeden z mála tímov uspeli v domovskom stánku "žlto-čiernych". Nemalou mierou sa postaral o to Vladimir Djordjevič, autor 13 bodov, 2 doskokov, 9 asistencií a 3 ziskov.

 

Slovenský hráč kola

Mimoriadne sa darilo aj ďalšiemu hráčovi Košíc Petrovi Sedmákovi. Slovenský reprezentant si pripísal na svoje konto 25 bodov, 3 doskoky, 2 asistencie, 2 zisky a 2 bloky. V žlto-zelenom drese odvádzal slušnú robotu Boris Bojanovský. Levický pivot mal v treťom zápase série 6 bodov, 8 doskokov, 2 asistencie a 2 bloky. Síce nepremenil ani jeden pokus z poľa, ale hráč Interu Michal Baťka tento fakt dobehol v ďalších ukazovateľoch. Stretnutie dokončil so 7 bodmi, 6 doskokmi a 5 asistenciami. 

 

Šiesty hráč kola

Interistická lavička bola oveľa produktívnejšia ako košická, ale ani tento fakt nestačil v konečnom meraní na zisk víťazstva. Ďalší vydarený zápas si tak zaknihoval Jermont Horton, štatistéri mu dopísali 18 bodov a 4 doskoky. Veľkou bojovnosťou a nasadením sa prezentovali levické podkošové duo Garrick Sims a Žarko Djurič. Američan mal na svojom konte 4 body, 9 doskokov a 2 asistencie, Djurič prispel 9 bodmi a 5 doskokmi. 

 

Strelec kola

Jediný prekonal 20-bodovú hranicu a jasne bol napokon najlepším strelcom v tretích semifinálových zápasoch. Pivot Košíc Peter Sedmák sa podieľal na výhre 25 bodmi. 

 

Najlepšia zostava kola

Ideálna zostava z tretích semifinálových zápasov by bola zložená z rozohrávača Levíc "Sola" Diabateho a komárňanského Bobana Tomiča. Na poste krídelníka by fungoval Vladimir Djordjevič z Košíc a pod košom by sme dali priestor Justinovi Jacksonovi z Komárna a Petrovi Sedmákovi z Košíc. 

Foto: Lukáš Droppan