Vytlačiť
Kategória: Ocenenia

Po dohrávke Spišskej Novej Vsi s Interom sme mohli skompletizovať najlepšie výkony 8. kola SBL. Takže kto sa prebojoval do výberu?

 

Zahraničný hráč kola

Už v prvej štvrtine základnej časti sme sa mohli dočkať prvého triple-double sezóny, nesmierne blízko k nemu bol rozohrávač Svitu Andrew Guillory. Nakoniec sa však musel "uspokojiť" len so 14 bodmi, 10 doskokmi, 9 asistenciami a 4 ziskmi, čo mu v konečnom sumári vynieslo hodnotu užitočnosti 34. Žilina zvíťazila po veľkej dráme nad úradujúcim majstrom z Levíc, jedným z ťahúňov tímu bol DeAndre Dickson, autor 22 bodov, 11 doskokov, 2 ziskov. Stúpajúcu formu predvádza aj hráč Interu Lee Skinner, na Spiši sa prezentoval 23 bodmi, 6 doskokmi, 4 asistenciami a 2 ziskmi. 

 

Slovenský hráč kola

Svoje kvality konečne naplno prejavil hráč "Novovešťanov" Viktor Juríček, v súboji s Interom Bratislava bol takmer na nezastavenie. Dôkazom toho je 28 bodov, 8 doskokov, 2 zisky, 2 bloky a až 9 plusových faulov (tretina v rámci tímu). V drese Iskry zabral Stanislav Baldovský, pri víťazstve nad Prievidzou mal na svojom konte 18 bodov, 3 doskoky a 2 zisky. Za Levice si pripísal ďalší dobrý zápas na svoje konto Šimon Krajčovič, štatistéri mu zaznamenali 19 bodov, 3 doskoky, 6 asistencií a 3 zisky. 

 

Šiesty hráč kola

Z Dukea Sheltona sa pomaly, ale isto stáva jedna z najzaujímavejších postáv ligy. Hráč Lučenca sa každým stretnutím zlepšuje, čo preukázal aj na palubovke Handlovej. K prvému víťazstvu svojho tímu v sezóne prispel 25 bodmi, 12 doskokmi a 2 asistenciami. Žilinský tréner Ivan Kurilla sa môže vždy spoľahnúť na prínos Jakuba Merešša, pri výhre mu pomohol 8 bodmi a 10 doskokmi. Po zranení sa do fazóny dostáva pivot Levíc Nikola Gačeša, autor 21 bodov, 7 doskokov, 2 asistencií a 6 plusových faulov. 

 

Strelec kola 

Viktor Juríček si vybojoval aj honor najlepšieho strelca kola, proti Interu sa prezentoval 28 bodmi.

 

Ideálna päťka kola

Do ideálnej päťky 8. kola by sme zaradili Andrewa Guilloryho zo Svitu, dvojicu hráčov Žiliny - DeAndreho Dicksona a Traevona Jacksona. Zostavu by doplnil Duke Shelton z Lučenca a Djordje Tresač z Handlovej. 

Foto: Lukáš Droppan