• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Posledným kolom pred vianočnými sviatkami sa zároveň uzatvorila prvá polovica základnej časti. Kto mal v 18. kole SBL najlepšie individuálne výkony?

 

Zahraničný hráč kola

Ťah so zaradením DeAndreho Dicksona do základnej päťky Žiliny vychádza zatiaľ trénerovi Ivanovi Kurillovi na výbornú. Americký basketbalista sa mu za túto dôveru odvďačil výborným výkonom proti Interu. Hlavne v záverečnej štvrtine premieňal dôležité body, ktoré napokon doviedli "bielo-červených" k veľkému víťazstvu. Dickson zakončil stretnutie s 24 bodmi, 9 doskokmi a najvyššou hodnotou plus/mínus bodov spomedzi tímu - +17. Handlovej sa konečne podarilo nájsť správneho dirigenta hry, je ním K.C. Ross-Miller. Svoje kvality preukázal pri druhom víťazstve "Baníka" po sebe, do štatistík mu pribudlo 19 bodov, 12 asistencií, 2 zisky a 9 plusových faulov. O kvalitách Sašu Avramoviča už bolo napísané mnohé, takže stačí pokojne odprezentovať jeho čísla v zápase s Lučencom - 25 bodov, 3 doskoky, 3 asistencie a 11 plusových faulov. 

 

Slovenský hráč kola

18. kolo prinieslo ďalší pozoruhodný výkon, ktorý možno radiť medzi najlepšie individuálne výkony aktuálneho ročníka. Autorom bol pivot Handlovej Jakub Petráš v zápase s Komárnom. Navrátilec z Ameriky mal na svojom konte 15 bodov, 18 doskokov, 7 asistencií, 3 bloky a najvyššiu hodnotu plus/mínus bodov spomedzi tímu - + 29. Veľmi dobrú mušku mal v stredu hráč Spišskej Novej Vsi Adam Antoni, proti Prievidzi zaznamenal 26 bodov, 3 doskoky a 4 asistencie. Trénera Svitu Michala Madzina isto opäť potešil Stanislav Baldovský, pri víťazstve nad Lučencom dal 22 bodov a pridal aj 2 zisky. 

 

Šiesty hráč kola 

Inter si po dlhom čase pripísal na svoje konto prehru, nad ich sily boli hráči Žiliny. Nič na strate bodov nezmenil ani výkon rozohrávača Jamesa Kinneyho, autora 20 bodov. Jeho spoluhráč Michael Fusek zaznamenal v rovnakom dueli 6 bodov, 3 doskoky a 2 bloky. Komárno vonku predvádza nevyrovnané výkony, v Handlovej nepomohlo ani 7 bodov a 6 doskokov Jamala Huntera k víťazstvu. 

 

Strelec kola

Tentoraz až trojica strelcov mala rovnaký počet bodov - 26. V 18. kole sa takýmto streleckým výkonom prezentoval Adam Antoni zo Spišskej Novej Vsi a lučenecká dvojica Ike Agusi a Duke Shelton

 

Ideálna päťka kola 

Z výkonov v 18. kole SBL by sme si vybrali do ideálnej päťky dvoch zástupcov Handlovej - Jakuba Petráša a K.C. Ross-Millera, zo Svitu Sašu Avramoviča, zo Spišskej Novej Vsi Adama Antoniho a zo Žiliny DeAndreho Dicksona

Foto: Lukáš Droppan