Vytlačiť
Kategória: Ocenenia

Druhé januárové kolo Slovenskej basketbalovej ligy prinieslo viacero dramatických súbojov, ktoré sa premietli aj do nášho tradičného prehľadu. Kto sa individuálne najviac presadil v 21. kole SBL?

 

Zahraničný hráč kola 

Po dlhej prestávke sa kvalitným výkonom prezentoval hráč Prievidze Tim Derksen. Kľúčová postava BC sa veľkou mierou podieľala na dôležitom víťazstve v hornonitrianskom derby, hlavne v koncovke pridala rozdielové body. Američan síce na palubovke pobudol necelých 25 minút, ale za ten čas stihol dať 22 bodov, 7 doskokov, 2 asistencie a mať aj najvyššiu hodnotu plus/mínus bodov spomedzi tímu - +9. Opäť raz skúseným výkonom potiahol svoj tím k výhre pivot Komárna Nenad Delič. V derby s Levicami zaznamenal 16 bodov, 10 doskokov, 2 asistencie, 2 zisky a 2 bloky. Nemenej zaujímavo vyzneli aj čísla jeho spoluhráča Devina Brooksa - 19 bodov, 9 doskokov, 7 asistencií a 2 zisky. 

 

Slovenský hráč kola

Nielen tesná prehra, ale tesne uniklo aj cenené triple-double. Veľmi blízko k nemu bol rozohrávač Žiliny Oliver Tot, proti Svitu mu štatistéri zapísali 12 bodov, 9 doskokov a 10 asistencií. Slovenský reprezentant potvrdzuje, že hru "bielo-červených" má pevne vo svojich rukách. Ďalšie double-double pridal do svojej zbierky pivot Handlovej Michal Čekovský, ale ani jeho 13 bodov, 12 doskokov, 3 asistencie nestačilo v konečnom meraní na Prievidzu. Veľmi podobné štatistiky mal aj ďalší pivot, konkrétne levický Boris Bojanovský. Proti svojmu bývalému klubu z Komárna mal 13 bodov, 11 doskokov a 3 bloky. 

 

Šiesty hráč kola

Z lavičkových hráčov by sme najviac vyzdvihli prínos Tomáša Mrviša. Krídelník Interu mal proti Lučencu takmer bezchybnú streľbu z poľa (7/6), celkovo mal na svojom konte 16 bodov, ku ktorým pridal ešte tri doskoky a dve asistencie. V handlovskom drese zaujal Filip Halada, autor 18 bodov a 6 doskokov. Žiline nepomohlo k natiahnutiu domácej víťaznej série ani 10 bodov a rovnaký počet doskokov Jakuba Merešša.  

 

Strelec kola 

V 21. kole Slovenskej basketbalovej ligy sa strelci výrazne neutrhli, primát strelca kola si napokon uchmatol 22-bodový hráč Prievidze Tim Derksen

 

Ideálna päťka kola 

V ideálnej päťke 21. kola SBL si miestenku svojimi výkonmi vyslúžil rozohrávač Žiliny Oliver Tot, hráč Prievidze Tim Derksen, pivot Handlovej Michal Čekovský a dvojica z MBK Rieker Com-Therm Komárno - Devin Brooks a Nenad Delič

Foto: Lukáš Droppan