Vytlačiť
Kategória: Ocenenia

Nový mesiac, nová štartovacia čiara v boji o "Peak hráč mesiaca". Kto zaujal v 26. kole Slovenskej basketbalovej ligy?

Zahraničný hráč kola 

V českej najvyššej súťaži patril k najvýraznejším postavám a svoj potenciál začína už prejavovať aj na slovenských palubovkách. Levický krídelník Dwayne Benjamin naplno rozbalil svoje možnosti v televíznej predohrávke proti Žiline, kde bol ústrednou postavou stretnutia. Dokazujú to aj jeho štatistické ukazovatele - 26 bodov, 10 doskokov, 5 asistencií, 9 plusových faulov a celková užitočnosť 31. Zo svojich štandardov nepoľavuje pivot Lučenca Duke Shelton, presvedčiť sa mohla o tom tentoraz obrana Handlovej. Na víťazstvo to síce nestačilo, ale 29 bodov, 4 doskoky a 3 asistencie rozhodne stoja za pozornosť. V novom systéme trénera Prievidze Tihomira Bujana to ide mnohým hráčom, vrátane Tima Derksena. Nielen cenný triumf vo Svite, ale aj 16 bodov, 7 doskokov, 3 asistencie a rovnaký počet ziskov v štatistikách sú dobrou vizitkou Američana.

 

Slovenský hráč kola

O tom, že pivot Handlovej Michal Čekovský patrí k najlepším slovenským hráčom, asi niet pochýb. "Čeko" to však v novom roku rozbalil naplno, veľmi rýchlo sa etabloval v tejto kategórii. Jeho silu tentoraz pocítil Lučenec, ktorému nastrieľal 19 bodov, doskočil šesť lôpt, rozdal štyri asistencie, rovnaký počet lôpt získal a pridal aj dve "čapice". Pod košom sa dlhodobo darí aj Borisovi Bojanovskému z Levíc. V Žiline mu štatistéri zaznamenali 16 bodov, 7 doskokov, 2 asistencie, 2 zisky a najvyššia hodnota plus/mínus bodov spomedzi tímu - +22. Prievidzu potiahli k výhre pod Tatrami viacerí jednotlivci, ako napríklad Richard Körner. Reprezentačný krídelník mal na svojom konte 13 bodov, 8 doskokov a 5 asistencií. 

 

Šiesty hráč kola

Pochvalné slová na adresu pivota Interu Michaela Fuseka sa pretavujú aj do jeho výkonov. V zápase so Spišskou Novou Vsou stihol za necelých 26 minút dať 10 bodov, mať 14 doskokov, 3 bloky a najvyššiu hodnotu plus/mínus bodov v "žlto-čiernom" time - +19. V dobrej forme je handlovský krídelník Nikolas Skouen, autor 15 bodov a 3 doskokov v zápase s Lučencom. V rovnakom dueli zaujal na druhej strane Branislav Pipíška s 10 bodmi a 3 doskokmi. 

 

Strelec kola

Strelecká korunka v 26. kole patrí lučeneckému Dukeovi Sheltonovi s 29 bodmi. 

 

Ideálna päťka kola

Päť hráčov zo štyroch klubov, tak vyzerá ideálna päťka 26. kola. Inter má dvoch zástupcov - Arika Smitha s Michaelom Fusekom, Levice zastupuje Dwayne Benjamin, Prievidzu Tim Derksen a Handlovú Michal Čekovský.

Foto: Lukáš Droppan