• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Štvrté kolo Slovenskej basketbalovej ligy prinieslo aj napriek kontroverzným udalostiam zaujímavé individuálne výkony. Kto sa prepracoval do nášho tradičného výberu?

 

Zahraničný hráč kola

Vyzerá to tak, že staronový kouč Iskry Svit Rudolf Jugo odomkol potenciál amerického krídelníka Jalena Nesbitta. Už v druhom stretnutí po sebe exceloval, tentoraz však mal jeho výkon víťaznú pečať. Vo východniarskom derby so Spišskou Novou Vsou sa prezentoval 26 bodmi, 12 doskokmi, 2 asistenciami, 4 ziskmi a 6 plusovými faulami. Suma sumárum, index užitočnosti sa vyšplhal na hodnotu 39, čo je nové tohtosezónne maximum. Prvého domáceho triumfu sa dočkali Levičania, veľkou mierou sa o to postaral čiernohorský rozohrávač Amin Hot, autor 13 bodov, 5 doskokov a 6 asistencií. Stabilitu predvádza v lučeneckom drese skúsený Melsahn Basabe, pri ďalšej výhre pred domácim publikom z toho bolo v jeho podaní 19 bodov a 6 doskokov. 

 

Slovenský hráč kola

Double pre Iskru Svit, aj druhá kategória patrí hráčovi z malého mesta pod Tatrami. Na začiatku sezóny by asi len málokto predpovedal, že práve slovenský hráč bude mať nábeh na premiérové triple-double sezóny. Ďaleko napokon od neho nebol talentovaný rozohrávač Adam Monček, proti Spišskej Novej Vsi mu štatistéri zapísali 11 bodov, 9 doskokov a 8 asistencií. V žlto-zelenom drese predviedol svoju spoľahlivosť Boris Bojanovský, v stretnutí so Žilinou zaznamenal 6 bodov, 7 doskokov a 3 bloky. Ťahúňom Handlovej bol odchovanec Tomáš Mrviš, ale ani jeho 20 bodov a 4 doskoky nestačili na úspech v Lučenci. 

 

Šiesty hráč kola 

Levickú cestu za prvým domácim víťazstvom v sezóne naštartoval skúsený rozohrávač Milan Žiak. Exceloval hlavne v druhej štvrtine, celkovo bolo z toho 16 bodov, 4 doskoky a 2 asistencie. Veľmi zdatne mu sekundoval kapitán Patriotov Šimon Krajčovič so 7 bodmi, 6 doskokmi, 4 asistenciami a 3 ziskmi. Na veľkú radosť nielen priaznivcov Lučenca, ale aj trénera Petra Jankoviča, sa rozohráva pivot Ján Zorvan. Pri výhre nad Handlovou asistoval 15 bodmi, 3 doskokmi a 2 asistenciami. 

 

Strelec kola

Najlepším strelcom 4. kola SBL bol krídelník Svitu Jalen Nesbitt, autor 26 bodov v stretnutí so Spišskou Novou Vsou. 

 

Ideálna päťka kola

V ideálnej päťke kola má dvojnásobné zastúpenie Iskra Svit, konkrétne v podobe Adama Mončeka a Jalena Nesbitta. Dvojicu dopĺňa Amin Hot z Levíc, Melsahn Basabe z Lučenca a DeAndre Dickson zo Žiliny. 

Foto: Lukáš Droppan