Vytlačiť
Kategória: Ocenenia

Záverečná štvrtina základnej časti už síce odštartovala, ale ešte tu máme jeden návrat za uplynulým obdobím. V spolupráci s predajňou BBALLTOWN, zástupcom spoločnosti Peak na Slovensku, v tejto sezóne oceňujeme okrem iného najlepšieho slovenského hráča do 23 rokov. V tretej štvrtine si tento honor vyslúžil Juraj Láštic z Handlovej.

Peak najlepší slovenský hráč do 23 rokov tretej štvrtiny základnej časti – Juraj Láštic (MBK Baník Handlová)

Aktuálny ročník Niké SBL už priniesol mnohé, vrátane pozitívnych prekvapení. Do bodky to platí o „objavení“ nových slovenských hráčov, ktorí dostali od klubov nemalú príležitosť ukázať sa. V drese Handlovej presne zapadá do tejto kategórie Juraj Láštic. Na hornej Nitre preukázal 22-ročný krídelník evidentný a najmä znateľný progres, čo oceňuje tréner Nenad Miloševič od začiatku sezóny.

Mládežníckemu reprezentantovi Slovenska sa nebál dať významnú rolu v rámci tímu, v podstate so železnou pravidelnosťou naskakuje do zápasov ako člen základnej zostavy a na palubovke ho vidieť aj v kľúčových okamihoch duelov. To všetko prinieslo „baníkom“ momentálne druhé miesto v tabuľke a po mnohých rokoch zavládol v meste správny basketbalový ošiaľ. Láštic mal počas tretej štvrtiny základnej časti priemer 5,5 bodu, 3,4 doskoku a 2,3 asistencie na zápas. Pri vysokej efektivite na palubovke z toho bola priemerná užitočnosť na hodnote 8,4.

„Veľmi si to vážim, je to určite veľká motivácia smerom dopredu. Zároveň ale viem, že na sebe neprestanem pracovať rovnako ako doteraz. Z môjho pohľadu sú moje výkony veľmi nekonzistentné, boli zápasy, v ktorých hrám tak ako najlepšie viem. A mojim cieľom je hrať tak každý zápas a pomáhať tímu vyhrávať zápasy. Cítim, že sa od zápasu k zápasu posúvam vpred a snažím sa učiť na svojich chybách. Veľa je to u mňa o učení. Naberám herné skúsenosti a snažím sa zapojiť veci, na ktorých pracujem na tréningu do zápasov. Myslím si, že ako hráč sa posúvam dopredu a rovnako sa posúvame vpred ako kolektív. To, že mi tréner dôveruje, si veľmi vážim, ale je to rovnako aj veľká zodpovednosť, aby som hral najlepšie ako viem a pomohol svojmu tímu vyhrávať zápasy,“ vyjadril Láštic svoje dojmy z ocenenia.

Celkovo patrí k najvyťažovanejším slovenským hráčom aktuálneho ročníka, priemerne hráva cez 22 bodov. Štatisticky máva na svojom konte 5,8 bodu, 2,8 doskoku a 1,3 asistencie.

Foto: Lukáš Droppan