• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Dve drámy, dve jasné víťazstvá, tak dopadlo 34. kola Niké SBL. Levice uhájili proti Svitu najtesnejším možným rozdielom domácu palubovku. Komárno rozhodlo v poslednej sekunde o tom, že si z Handlovej odnáša cenné víťazstvo. Prievidza nemala výraznejšie starosti s Interom Bratislava, podobne si počínali Spišskí Rytieri s Lučencom.

Do konca základnej časti zostávajú už len tri kolá, takže boj o čo najlepšie postavenie pred play off vrcholí. Za kľúčový v rámci 34. kola možno považovať duel tabuľkových susedov, Handlovú čaká Komárno. V neďalekej Prievidzi sa v sobotu tiež hrá, súperom domácich bude Inter Bratislava. Spišskí Rytieri si budú chcieť napraviť reputáciu proti rozbehnutému Lučencu. Levice ako už istý víťaz základnej časti privítajú Svit.  

Víťazom základnej časti Niké SBL 2023/2024 sa stali Levice, majster spravil rozhodujúci krok triumfom na palubovke Interu. Skončilo sa tiež úspešné ťaženie Prievidze, premožiteľa našli v Komárne. Nitra bola prvýkrát od polovice januára úspešná, pred svojimi fanúšikmi zdolala Spišských Rytierov. Handlová stále čaká na víťazstvo, nedočkala sa ani v Lučenci.

Jedna tajnička je už rozlúštená, ale ďalšie ešte čakajú na rozuzlenie. Handlová sa pokúsi v 33. kole zastaviť sériu prehier v Lučenci a prihlásiť sa ešte do bojov o 2. - 3. miesto. Spišskí Rytieri majú podobnú ambíciu v Nitre, kde chcú nadviazať na úspešnú domácu šnúru. Levice sa môžu na Interi zase o niečo približíť k víťazstvu v základnej časti. Komárno privíta v šlágri stredajšieho programu rozbehnutú Prievidzu.  

Na takýto program čakali asi všetci, pretože čo súboj, to náboj. V rámci 32. kola je tu 146. edícia derby Handlovej s Prievidzou. Pridáva sa tiež východ so svojim šlágrom, k Spišským Rytierom pricestujú hráči Svitu. Televízne kamery nasnímajú reprízu finále, na Levice čaká Komárno. A v Lučenci sa odohrá rozhodujúca bitka o poslednú miestenku v play off, "pelikáni" budú čeliť Nitre. 

32. kolo z pohľadu atraktivity nesklamalo. Udalosťou večera je skompletizovanie účastníkov play off, Lučenec v priamom súboji zdolal Nitru a má istotu štvrťfinále. Úspešná séria Prievidze je už na čísle 10, ďalší úspech prišiel po obrate v derby s Handlovou. Víťazná šnúra Svitu sa zastavila na Spiši, Rytieri sa tak približujú hornej polovici tabuľky. Levice sa usadili ešte pevnejšie na čele po triumfe nad Komárnom.

Televízna konfrontácia v rámci 31. kola sa stala záležitosťou Prievidze, recept na celok z hornej Nitry nenašiel ani tabuľkový líder z Levíc. V úspešnej sérii výsledkov pokračuje Svit, už piate víťazstvo po sebe zaznamenal proti Lučencu. Zápas Nitry s Handlovou bol pre technické problémy predčasne ukončený po prvom polčase. O osude tohto stretnutia rozhodne Hracia komisia Slovenskej basketbalovej asociácie.

Podkategórie