• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

V priebehu 24 hodín si Inter Bratislava a Spišská Nová Ves vyskúšajú, aké sú to tzv. back-to-back zápasy. Práve tieto dva celky totiž čaká predohrávka 8. kola Slovenskej basketbalovej ligy. 

8. kolo SBL 2019/2020:

Inter Bratislava - BK 04 AC LB Spišská Nová Ves

Eurovia aréna, štvrtok 10. októbra o 18.00 h - štatistický prenos a video prenos 

Delegácia rozhodcov: Anton Šarišský, Martin Margala, Ladislav Bartoš

Netradičná situácia pre obe družstvá, keďže k back-to-back zápasom prichádza v našich končinách len ojedinele. Lenže Inter čakajú čoskoro opäť pohárové povinnosti, preto sa snaží svoj nahustený program mierne odľahčiť. Po úspešnej zastávke v Leviciach si tak doma zmeria sily so Spišskou Novou Vsou. "Žlto-čierni" zvládli v stredu ďalšiu náročnú skúšku, keď uspeli na palubovke aktuálneho víťaza Slovenského pohára. Opäť mal bratislavský celok pomalší rozbeh, ale v druhom polčase predviedol evidentné zlepšenie, ktoré mu prinieslo zisk dvoch bodov a udržanie víťaznej série. "Vo štvrtok ráno sa budeme na tento zápas pripravovať, vôbec sme o ňom zatiaľ nerozmýšľali, keďže vždy ideme krok po kroku. Z pohľadu energie to bude asi dosť náročné, ale dúfam, že to zvládneme. Sme profesionáli a urobíme to najlepšie, čo môžeme," vyjadril sa tréner Interu Aramis Naglič. 

"Novovešťania" zatiaľ predvádzajú v úzkej rotácii solídne výkony, má to však len jednu chybičku. Zatiaľ vždy totiž príde slabšia štvrtina, ktorá oberie zverencov trénera Ericha Korfantu o nádej na víťazstvo. Tentoraz Spišiaci mali vynikajúco rozohraný duel v Komárne, kde po prvom polčase viedli, ale tretiu štvrtinu prehrali 8:27. V záverečnej časti sa ešte pokúsili o zvrat, ten však už nebol úspešný. Ďalšia strata bodov tak môže mrzieť a bude zaujímavé sledovať, ako sa vysporiadajú s tým na Pasienkoch. "Interu sme vyšli v ústrety kvôli jeho povinnostiam v pohárovej Európe. Sme radi, že slovenský zástupca je tam a hoci to bude nesmierne ťažké, chceme byť kolegiálni a ústretoví. Vieme, čo nás v zápase s najlepším tímom na Slovensku čaká, ideme sa otestovať na čo máme, dvojzápas bude v našej úzkej rotácii fyzicky strašne náročný, no chlapci natrénované majú a na súboje sa tešia," prezradil tréner družstva Erich Korfanta. 

Foto: Vladimír Dorňák