• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Po úspešnom vstupe Levických Patriotov je na rade minuloročný majster. Komárno zažije svoju premiéru v Alpsko-jadranskom pohári, na úvod privítajú zverenci trénera Richarda Ďuriša slovinskú Rogašku. 

MBK Rieker Com-therm Komárno – KK Rogaška (Slovinsko)

Mestská športová hala, utorok 4.10. o 18:00 – priamy prenosštatistický prenos

Delegácia rozhodcov: Zdenko Tomašovič, Marek Turčin, Roman Lamoš

 

Pohľad do kuchyne

Komárno: Komárno aj napriek odchode kľúčových persón z predchádzajúcej sezóny (Alawoya, Bannister, Thompson a Kozlík) a zmene na trénerskom poste, zostáva stále rovnakým tímom - nenápadným, ale nebezpečným. Potvrdzujú to hlavne výsledky z prípravných zápasoch, kde našli len dvakrát premožiteľa a až osemkrát zvíťazili. "Obuvníkov" opäť pravdepodobne bude zdobiť tímový duch, ktorý preverí piaty tím z minuloročnej sezóny v Slovinsku. Podľa informácií z klubového tábora trápia tím drobné zdravotné šrámy.

Rogaška: Liga v Slovinsku ešte neodštartovala, preto bude aj pre nich stretnutie v Alpsko-jadranskom pohári premiérou v novom ročníku. Minuloročný štvrťfinalista najvyššej slovinskej súťaže podľahol neskoršiemu majstrovi Heliosu Suns. Trénerovi Damjanovi Novakovičovi sa podarilo udržať veľkú väčšinu tímu pokope, z družstva odišli len štyria hráči. Posilou je člen slovinskej reprezentácie do 20 rokov Leon Šantelj, jeden z najlepších hráčov minuloročnej sezóny v Bosne a Hercegovine Dejan Sakotič či americký pivot Taylor Johns.  

 

Kto proti komu: Komárno si bude musieť dávať pozor hlavne pod košom, kde operuje Andraz Kavas, Leon Šantelj a Dragan Djuranovič. Mladý tím Rogašky vedie na rozohrávačskom poste Tadej Ferne, ale aj produktívny Američan Dee Davis. 

 

Povedali pred zápasom:

Siniša Bilič (hráč Komárna): "Tešíme sa na prvý zápas. Dobre sme trénovali a myslím si, že sme dobre pripravení. V šatni je výborná atmosféra a už sa nevieme dočkať začiatku sezóny. Čaká nás ťažký zápas, súper hrá tvrdo, majú dobrého trénera. My sme však tiež dobre pripravení a ideme vyhrať. Máme pár zdravotných problémov, ale to nás určite nezastaví."

Foto: Karol Scholtz