• 1.

    LEV Levice
    21-7 49
  • 2.

    PDA Prievidza
    18-10 46
  • 3.

    SVT Svit
    18-11 47
  • 4.

    HAN Handlová
    16-11 43
  • 5.

    KMR Komárno
    16-12 44
  • 6.

    SNV Rytieri
    15-14 44
  • 7.

    INT Inter
    11-17 39
  • 8.

    LUC Lučenec
    9-20 38
  • 9.

    NIT Nitra
    3-25 31

Na takýto program čakali asi všetci, pretože čo súboj, to náboj. V rámci 32. kola je tu 146. edícia derby Handlovej s Prievidzou. Pridáva sa tiež východ so svojim šlágrom, k Spišským Rytierom pricestujú hráči Svitu. Televízne kamery nasnímajú reprízu finále, na Levice čaká Komárno. A v Lučenci sa odohrá rozhodujúca bitka o poslednú miestenku v play off, "pelikáni" budú čeliť Nitre. 

Program 31. kola prináša mimoriadne atraktívny televízny ťahák, proti sebe budú čeliť tímy s momentálne najlepšou formou v lige - Prievidza a Levice. Na diaľku sa bude bojovať o druhé miesto a play off, vo Svite sa predstaví Lučenec a do Nitry pricestuje Handlová.  

Do konca základnej časti už nezostáva priveľa kôl, liga v najbližších dňoch pridá do tempa. Ťahákom 30. kola je súboj dvoch tabuľkovo najlepších tímov, Handlová privíta Levice. Nemenej zaujímavý bude duel susedov, Spišskí Rytieri si zmerajú sily s Komárnom, respektíve Lučenec s Interom. Nitra sa proti Svitu pokúsi zabojovať ešte o miesto v play off. 

Program 29. kola základnej časti Niké SBL sa načal už v piatok, ale až sobota prinesie hlavnú porciu zápasov. Vo všetkých prípadoch nás čakajú zaujímavé konfrontácie, duel Komárna s Lučencom bude napríklad debutom pre nové tváre na oboch stranách. Reprízu z Česko-slovenského pohára si dajú Svit a Handlová, "baníci" sa prvýkrát predstavia vo vynovenej zostave. A pred televíznymi kamerami sa uskutoční atraktívne stretnutie Prievidze so Spišskými Rytiermi. 

Väčšina očí basketbalovej verejnosti sa upiera na Česko-slovenský pohár v Prahe, ale aj na domácej scéne je pred nami významný moment. Predohrávka 31. kola slávnostne otvorí Národné basketbalové centrum v Bratislave, o premiéru sa postarajú hráči Interu Bratislava a Spišských Rytierov.

Pohárové a reprezentačné povinnosti sú za nami, opäť sa tak naplno môže rozbehnúť ligové dianie. Hneď prvý marcový deň prináša predohrávku 29 kola, v ktorej na seba narazia Inter a Nitra. Domáci chcú zažiť prvý úspech v novej hale, hostia výhrou ešte prehovoriť do boja o posledné miesto v play off. 

Sú tu posledné dva zápasy 28. kola pred pohárovou a reprezentačnou prestávkou. Levice sa po domácej víťaznej sérii pokúsia pokračovať v nastolenom trende na Spiši. Prievidza plánuje ísť v tabuľke smerom nahor, v ceste jej bude stáť Lučenec.