• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Po predohrávke Prievidze s Interom skompletizuje 10. kolo Eurovia Slovenskej basketbalovej ligy štvorica stretnutí.

VŠEMvs Karlovka Bratislava - MBK Rieker COM-therm Komárno

Hala prof. Rovného, streda 16. novembra o 19.00 - štatistický prenos, priamy prenos: Youtube

Delegácia rozhodcov: Peter Ženiš, Roman Lamoš, Martin Hudec

Čo je potrebné vedieť: Dvojzápasovú sériu výhier Karlovky zastavil úradujúci majster z Prievidze. Teraz ich čaká vicemajster, na ktorého si brúsia zuby. "Obuvníci" chytili po nie práve najlepšom úvode fazónu, aktuálne ťahajú sériu troch výhier v rade a túto bilanciu by si aj podľa slov Romana Vida radi vylepšili.

Kto proti komu: K najlepšiemu strelcovi "vysokoškolákov" Daliborovi Hlivákovi sa pripojil na palubovke Prievidze aj Michal Kožár. V komárňanskom drese zaujal Vuk Djordjevič, autor 24 bodov. 

Čísla, čísla, čísla: Ak chce Karlovka uspieť, tak musí oveľa lepšie strieľať, v Prievidzi jej súper dovolil iba 39% úspešnosť z poľa. Komárno sa bude spoliehať hlavne na základnú zostavu, na Spiši dala 60 z 91 bodov tímu.

Povedali pred zápasom:

Michal Kožár (hráč Karlovky): "Komárno je ako druhý minuloročný finalista kvalitný súper. Očakávania máme, ale najmä sami od seba a to, že stabilizujeme náš výkon, eliminujeme hluché chvíle a množstvo vlastných nevynútených chýb, ktorými sa uberáme o možnosť hrať vyrovnané zápasy s každým súperom a bojovať o dôležité body do tabuľky. S trénermi sa pripravujeme na každého súpera a jeho hru rozoberáme. Komárno svoj káder síce obmieňa, kostru tímu má ale stabilnú. Musíme dávať pozor na strelcov a následne nedovoliť druhú šancu na skórovanie po doskoku."

Roman Vido (hráč Komárna): "Stále pokračujeme v napĺňaní našich cieľov, preto aj na Karlovku ideme vyhrať a zahrať dobrý zápas. Nikoho v lige nemožno podceniť, najmä nie Karlovku. V doterajšom priebehu súťaže zahrala niekoľko kvalitných duelov, preto ak chceme uspieť, musíme sa plne sústrediť na našu hru počas celého zápasu."  

 

MBK SPU Nitra - BK 04 AC LB Spišská Nová Ves

Mestská športová hala, streda 16. novembra o 18.00 - štatistický prenos, priamy prenos: Youtube

Delegácia rozhodcov: Igor Pipíška, Marek Turčin, Martin Margala 

Čo je potrebné vedieť: Stretnutie tabuľkových susedov a aktuálne dvoch najhoršie postavených tímov. Oba tímy vstúpia do tohto stretnutia s obrovskou motiváciou. Nitrania citeľne zlepšili svoj herný prejav pod trénerom Draganom Ristanovičom, zatiaľ majú však na konte len jedno víťazstvo. Spišiaci majú v kolónke výhier nulu, ale stretnutie s Komárnom ukázalo, že čakanie už nemusí mať dlhé trvanie.

Kto proti komu: Podľa nás bude dôležitá bodová produkcia legionárov. U "corgoňov" sa spoliehajú na duo Filip Pejovič a Juevol Myles, hostia majú v tíme Aleksu Šoleviča a Phila Henryho.

Čísla, čísla, čísla: Dôležitá bude nielen strelecká forma na oboch stranách, ale aj menší počet chýb. Spišiaci musia eliminovať ľahké body zo strát, Komárno im dalo v tomto ukazovateli až 23 bodov. 

Povedali pred zápasom:

Adam Samek (hráč Nitry): „Určite cítia proti nám šancu, nevyhrali už cez 40 zápasov, ale ich hra sa zlepšuje. Ak od začiatku nastúpime koncentrovane, budeme hrať tímovo a posúvať si loptu, tak verím, že vyhráme my. Majú dobrých strelcov za tri body, čiže znova to bude hlavne o našej zodpovednosti v obrane.“

Miroslav Majerčák (asistent trénera Spišskej Novej Vsi): "Bol by som vďačný, ak by sa nám podarilo zopakovať domáci výkon proti Komárnu. V ňom sme, až na malé chyby, ktoré nás stáli výhru, odohrali 40 minút basketbalu, v ktorom hráči takmer dokonale plnili pokyny trénera. Snáď už všetci pochopili, že ak na palubovke urobíme veci na ktorých sa dohodneme, ak hráme jeden za druhého, a ak povýšime tímový výkon nad individualizmus, môžeme pomýšľať na výhru .A presne tak musíme hrať aj v Nitre. Tá však bude ťažkým súperom, ono je to veľmi zložité, ani jeden tím nechce byť tým tímom, na ktorom Spišská zlomí tú negatívnu sériu. Verím, že urobíme všetko preto, aby sa tak už stalo."

 

MBK Lučenec - MBK Handlová

Športová hala ARENA, streda 16. novembra o 18.00 - štatistický prenos, priamy prenos: Youtube

Delegácia rozhodcov: Milan Brziak, Anton Šarišský, Tomáš Doušek

Čo je potrebné vedieť: Atraktívny duel sa dá čakať aj v Lučenci. Nováčik sa po dobrom štarte trochu výsledkovo zasekol, aktuálne čaká už štyri duely na víťazstvo. Netreba však zabudnúť, že väčšina výhier prišla pred domácim publikom. Proti však chce byť Handlová, ktorá pokračuje vo svojej transformácii pod novým trénerom. Prednedávnom pribudli do tímu dve nové mená - Nikola Vasojevič a Nemanja Gudzič.

Kto proti komu: Zaujímavé bude sledovať, ako sa bude dariť novým tváram. Domáci Milič Blagojevič zaujal hneď na úvod, dvojica Gudzič a Vasojevič debutuje práve proti Lučencu.

Čísla, čísla, čísla: Lučenčania sú silní na doskoku, ale ak chcú pomýšľať na triumf, tak musia mať menej ako 25 strát 

Povedali pred zápasom:

Mojmír Sychra (asistent trénera Lučenca): „Po sérii troch ťažkých zápasov s Prievidzou, Interom a Košicami – tímami, ktoré sú najväčšími ašpirantami na zisk titulu – náš čaká v domácom prostredí mužstvo Handlovej. Na tento duel sme sa zodpovedne pripravovali. Doma chceme zabojovať o víťazstvo.“

Ondrej Haviar (hráč Handlovej): "V tíme sa udialo veľa zmien, odišli hráči, odišli tréneri. Tých sedem dni nám padlo vhod. Prvé dni sme pracovali na kondícii a obrane. Teraz s príchodom nových hráčov sa venujeme viac útoku, aby sa dostali do nášho systému."

 

BK Levickí Patrioti - KB Košice

Športová hala, streda 16. novembra o 18.00 - štatistický prenos, priamy prenos: Youtube

Delegácia rozhodcov: Zdenko Tomašovič, Pavel Fuska, Stanislav Bara

Čo je potrebné vedieť: Ďalší duel tabuľkových susedov, Levice a Košice majú zhodne na svojom konte šesť výhier a dve prehry. Oba celky sa prezentujú atraktívnou hrou a motiváciu je postarané. Levičania majú stále v pamäti neúspešnú štvrťfinálovú sériu z predchádzajúceho ročníka, ale aj dvojzápasové čakanie na víťazstvo. Na Interi boli blízko, v dramatickej koncovke mali pevnejšie nervy "žlto-čierni". Košice vystužili káder o nového rozohrávača a do Levíc pricestujú vo veľkej pohode. Zverenci trénera Dražena Brajkoviča ťahajú štvorzápasovú sériu víťazstiev, počas víkendu jasne triumfovali nad Lučencom 103:67.

Kto proti komu: Na miesto činu sa prvýkrát v drese Košíc vráti Milan Žiak. Hrozba však hostí od väčšiny hráčov hosťujúceho tímu.

Čísla, čísla, čísla: Leviciam môže tradične pomôcť streľba za tri body, v sobotu mali až 56% úspešnosť. Zlepšiť však budú určite musieť trestné hody, osem zahodených pokusov je vysoké číslo. Ani ich súper nie je na tom o nič horšie, proti nováčikovi mal 14 trojek pri 45% úspešnosti a 76% úspešnosť z čiary trestných hodov.

Povedali pred zápasom:

Ladislav Garaj (generálny manažér Levíc): "Čaká nás ďalší súboj proti tímu s najvyššími ambíciami, na ktorý sa zodpovedne pripravujeme. Košice majú veľkú silu na každej pozícii, majú kvalitných legionárov aj domácich hráčov. My sme odohrali dobrý zápas na palubovke Interu, škoda nevydarenej koncovky, ideme ale ďalej. Súboje proti Košiciam majú vždy svoj náboj, veríme, že v stredu bude športová hala plná a fanúšikovia nás poženú za vytúženým triumfom v tomto dôležitom zápase."

Milan Žiak (hráč Košíc): "Na tento zápas sa veľmi teším. V Leviciach som zažil veľmi pekné časy a návrat tam bude emotívny. Bude to však veľmi ťažký zápas. Teo Hojč si dokáže poskladať vyvážený tím, ktorý hrá tímový basketbal. Musíme na to reagovať dobrou obranou a ak sa nám to podarí, tak môžeme vyhrať."

Foto: Lukáš Droppan