• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

O záverečný zápas pred vianočnými sviatkami sa postarajú v dohrávke 19. kola basketbalisti BC Prievidza a BK Levickí Patrioti.

BC Prievidza - BK Levickí Patrioti

Niké aréna, piatok 23. decembra o 18.00 - štatistický prenos, priamy prenos: Huste.sk a Youtube

Delegácia rozhodcov: Zdenko Tomašovič, Milan Brziak, Stanislav Bara

Čo je potrebné vedieť: Dohrávka 19. kola bude ostro sledovaným duelom štvrtých Levíc s piatou Prievidzou. Náročnejší program má majster, po stredajšej prehre 75:101 s tureckým Demirom Insaat mal len niekoľko desiatok hodín na regeneráciu a prípravu na ďalšieho ťažkého súpera. Levice sú totiž najlepším tímom z pohľadu výsledkovej bilancie na hosťujúcich palubovkách. Prípadný ďalší skalp Patriotov by vyniesol tím trénera Tea Hojča opäť bližšie k druhému miestu v tabuľke. Od ich triumfu na Karlovke ubehlo už deväť dní, preto aj príprava na duel a majstrom mohla byť mimoriadne dôkladná.

Kto proti komu: Prievidzu potiahol proti Demiru 21-bodový Igor Marič a autor 20 bodov Andre Jones. Kto si ich z levických radov zoberie na paškál, prípadne sa im bodovo vyrovná?

Čísla, čísla, čísla: Domáca ligová séria výhier Prievidze trvá už neuveriteľných 30 duelov. Budú práve Levičania tým tímom, ktorí odídu z Niké arény s dvoma bodmi? Ústredným motívom tohto stretnutia bude aj akcia "lietajúcich plyšákov". Koľko sa ich podarí fanúšikom hodiť na palubovku?

Povedali pred zápasom:

Richard Körner (hráč Prievidze): „V zápase budeme musieť ukázať veľkú chuť po víťazstve. Máme za sebou veľmi ťažký zápas a hneď o 48 hodín na to hráme s Levicami, ktoré mali 10-dňovú pauzu. Základom je preto rýchlo zregenerovať a takticky sa pripraviť na veľmi silného súpera.“

Ladislav Garaj (generálny manažér Levíc): "Máme za sebou sériu úspešných výsledkov a pred sebou súboje s tromi najlepšími družstvami v lige, na ktoré sa veľmi tešíme a pôjdeme do nich bez nejakého veľkého tlaku s cieľom potrápiť a prekvapiť favoritov. Osem dní bez zápasu ubehlo rýchlo, stihli sme počas nich oddych, regeneráciu aj tvrdšie tréningy. Zdravotný stav v tíme je dobrý. To, že sa deň pred Vianocami chystá do Prievidze s nami okolo stovka našich fanúšikov je pre nás obrovskou poklonou a spravíme všetko preto, aby sme ich na palubovke majstra potešili dobrým výkonom.“ 

Videopozvánka na piatkový zápas do Niké arény:

Foto: Fiba.com